Εδώ και χρόνια διαβάζουμε δηλώσεις στελεχών της Ferrari, ανάμεσα τους και αυτές του προέδρου της εταιρίας, Sergio Marchionne, σχετικά με το γεγονός αν η Scuderia βγάλει στην αγορά τη νέα Dino. Τώρα, ο Marchionne σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε δήλωσε πως η Ferrari συνεχίζει να αξιολογεί το αν τελικά η νέα Dino βγει στη παραγωγή.

Όπως είπε, το γεγονός πως η νέα Dino θα κοστίζει κατά 20% λιγότερο από μια California T, ίσως λειτουργήσει “επικίνδυνα” για την αποκλειστικότητα της ιταλικής φίρμας, ενώ δηλώνει πως δεν γνωρίζει αν ακόμη μια φθηνότερη Ferrari είναι απαραίτητη για την προσέλκυση νέων αγοραστών, δεδομένου πως η εταιρία απολαμβάνει μια “φαινομενικά νέα” πελατειακή βάση στην Ασία. Όπως τόνισε:

Πρέπει να διερευνήσουμε τρόπους για να προσελκύσουμε τους πελάτες στις παραδοσιακές αξίας της μάρκας, όπως το στιλ, οι επιδόσεις και ο ήχος του κινητήρα, προτού προσφέρουμε μια πιο φθηνή δημιουργία μας, που θα υποβαθμίσει την τιμή εισόδου στο εμπορικό σήμα της Ferrari.

Σύμφωνα με τον Marchionne, η απόφαση για τη νέα Dino θα δημοσιοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, όταν δηλαδή γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το επόμενο πενταετές πλάνο της εταιρίας, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνει ένα τετράπορτο “utility” όχημα, μιας και η Ferrari αρνείται να το ονομάσει SUV.