Στις γερμανικές Autobahn συνεχίζει τις δοκιμές του i3 S η BMW. Η σπορ έκδοση του ανανεωμένου i3 θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο και θα αποδίδει 20 περισσότερα άλογα από την απλή έκδοση (190 από 170). Το i3 S θα έχει φαρδύτερο μπροστά μετατρόχιο κατά 40 mm και χαμηλότερη ανάρτηση κατά 10 mm, προκειμένου να βελτιωθεί η οδική του συμπεριφορά.

Το μοντέλο εκτός από φρέσκια εμφάνιση, με νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και νέα εξωτερικά χρώματα, θα έχει και μεγαλύτερη αυτονομία, μιας και η γερμανική εταιρία θα τοποθετήσει στο ανανεωμένο i3 μια νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας που θα δίνει την δυνατότητα στο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο να έχει αυτονομία άνω των 300 χλμ. Πρόκειται για μια μπαταρία 120 Ah, που μπορεί να αυξήσει την ηλεκτρική αυτονομία κατά περίπου 60%.

Είναι άγνωστο αν η συγκεκριμένη μπαταρία θα διατίθεται με επιπλέον χρέωση, ή θα γίνει στάνταρ στο ανανεωμένο μοντέλο, αλλά αν πραγματικά τοποθετηθεί μια τέτοια μπαταρία και το i3 έχει μια πραγματική αυτονομία 350 με 400 χλμ., τότε θα γίνει πραγματικά ενδιαφέρουσα η αγορά του του αυτοκίνητου.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου μοντέλου θα συναντάμε την τελευταία έκδοση του συστήματος BMW iDrive, όπως και νέα διακοσμητικά και νέους χρωματικούς συνδυασμούς.