Η Hyundai σε μια ειδική εκδήλωση στη Σεούλ παρουσίασε την έκδοση προ-παραγωγής του επόμενου αυτοκινήτου που θα καταναλώνει υδρογόνο. Για την ώρα το έχει ονομάσει Next Generation FCEV και σχεδιαστικά αντλεί ορισμένα στοιχεία από το FE Fuel Cell Concept που είδαμε στην έκθεση της Γενεύης τον περασμένο Μάρτιο.

Θα αντικαταστήσει το ix35 fuel-cell και θα έχει αυτονομία 580 χλμ ανά γέμισμα. Σχεδιαστικά ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία της Hyundai, μετά το Kona, διαθέτοντας λεπτούς προβολείς, LED φώτα ημέρας και προβολείς ομίχλης.

Ο κινητήρας του αποδίδει 120 kW (163 άλογα) και 400 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταφέρεται στον μπροστά άξονα. Περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μέσα στους επόμενους μήνες, μιας και το μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά από τις αρχές του 2018.

Η εταιρία μέχρι το 2020 θέλει θα προσφέρει στην αγορά 8 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, 8 plug-in υβριδικά και 10 υβριδικά. Η Genesis θα αποκτήσει το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της το 2021 και θα έχει αυτονομία κοντά στα 500 χλμ.