Η Continental εκτός από την κατασκευή ελαστικών, συνεχίζει να πειραματίζεται με το μέλλον της αυτοκίνησης και μετά την ασύρματη φόρτιση και το ηχοσύστημα αυτοκινήτου χωρίς ηχεία, η εταιρία παρουσιάζει το New Wheel Concept. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για έναν τροχό που ενσωματώνει το σύστημα πέδησης και προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο πρωτότυπος αυτός τροχός βελτιστοποιεί την πέδηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μειώνοντας παράλληλα το βάρος τους. Επιπλέον, μειωμένο είναι και το κόστος συντήρησης, μιας και ο δίσκος αλουμινίου έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί για όλη τη ζωή του αυτοκινήτου και έτσι το μόνο που θα χρειαστεί αλλαγή θα είναι τα τακάκια. Ο τροχός αποτελείται από δύο αλουμινένια, ομόκεντρα τμήματα.

Το ένα μέρος, το εσωτερικό, συνδέεται με την πλήμνη, έχει αστεροειδή διάταξη και φιλοξενεί το σύστημα πέδησης, ο δίσκος του οποίου έχει μεγάλη διάμετρο, λίγο μικρότερη από αυτή του τροχού, ενώ το εξωτερικό μέρος έχει επαφή με το ελαστικό. Η εταιρία δεν αναφέρει το αν και το πότε ο πρωτότυπος αυτός τροχός θα περάσει στη παραγωγή.