Η Continental παρουσιάζει έναν τροχό με σύστημα πέδησης

Σχετικά άρθρα

Η Continental εκτός από την κατασκευή ελαστικών, συνεχίζει να πειραματίζεται με το μέλλον της αυτοκίνησης και μετά την ασύρματη φόρτιση και το ηχοσύστημα αυτοκινήτου χωρίς ηχεία, η εταιρία παρουσιάζει το New Wheel Concept. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για έναν τροχό που ενσωματώνει το σύστημα πέδησης και προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο πρωτότυπος αυτός τροχός βελτιστοποιεί την πέδηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μειώνοντας παράλληλα το βάρος τους. Επιπλέον, μειωμένο είναι και το κόστος συντήρησης, μιας και ο δίσκος αλουμινίου έχει σχεδιαστεί για να διαρκεί για όλη τη ζωή του αυτοκινήτου και έτσι το μόνο που θα χρειαστεί αλλαγή θα είναι τα τακάκια. Ο τροχός αποτελείται από δύο αλουμινένια, ομόκεντρα τμήματα.

Το ένα μέρος, το εσωτερικό, συνδέεται με την πλήμνη, έχει αστεροειδή διάταξη και φιλοξενεί το σύστημα πέδησης, ο δίσκος του οποίου έχει μεγάλη διάμετρο, λίγο μικρότερη από αυτή του τροχού, ενώ το εξωτερικό μέρος έχει επαφή με το ελαστικό. Η εταιρία δεν αναφέρει το αν και το πότε ο πρωτότυπος αυτός τροχός θα περάσει στη παραγωγή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Mazda EZ-6

Τον προηγούμενο μήνα, στο περιθώριο της έκθεσης του Πεκίνου, η Mazda παρουσίασε το EZ-6, ένα σεντάν μοντέλο που αναπτύχθηκε από την κοινοπραξία Changan Mazda...

“Χάζεψε” ένα Audi Sport Quattro S1 Group B 830 ίππων

Το Audi Quattro S1 Group B μεσουρανούσε στην Group B κατηγορία την δεκαετία του 1980 και φορά τον 2,1-λίτρων 5-κύλινδρο turbo κινητήρα που στη...