Η κινέζικη Aiways παρουσιάζει το U6ion concept. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό crossover coupe που μας δείχνει το πως θα μοιάζει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV παραγωγής της κινέζικης εταιρίας, το οποίο θα ονομαστεί κατά πάσα πιθανότητα U6.

Και αυτό θα βασίζεται στην MAS (More Adaptable Structure) πλατφόρμα του U5, με τον σχεδιασμό του U6ion να φέρει την υπογραφή του Ken Okuyama, του ανθρώπου που έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων και την Ferrari Enzo, αφού ήταν επικεφαλής του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina.

Ξεχωρίζει λόγω της επιθετικής σχεδίασης και της ιδιαίτερης πίσω αεροτομής, με τον αεροδυναμικό συντελεστή να είναι 0,27 Cd. Στο εσωτερικό υπάρχει κοφτό τιμόνι, ψηφιακός πίνακας οργάνων 7″, οθόνη αφής 14,6″ στο κέντρο του ταμπλό, ιδιαίτερος επιλογέας ταχυτήτων που μιμείται τους μοχλούς των αεροπλάνων και τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα.

Όπως και το U5, έτσι και αυτό φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων με 315 Nm ροπής, με την μπαταρία του να προσφέρει αυτονομία 460 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.