Το δίδυμο της McLaren θα τρέξει στον επερχόμενο αγώνα του Spa με έναν αναβαθμισμένο κινητήρα εσωτερικής καύσης της Honda, από τον οποίο η ιαπωνική εταιρία ευελπιστεί ότι θα βγάλει περισσότερη δύναμη. Αυτό στηρίζεται στις επιτυχημένες δοκιμές και εξέλιξη του στα τεχνολογικά κέντρα της εταιρίας, στη Sakura και στο Milton Keynes.

Οι Ιάπωνες μπόρεσαν να εισαγάγουν τα νέα εξαρτήματα, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν στοιχεία του κινητήρα, και συνεπώς να αποφύγουν τις ποινές. Παρόλα αυτά, ο Vandoorne πήρε ποινή 35 θέσεων, επειδή είχε φθάσει στο όριο νέων κινητήρων, και έτσι η McLaren-Honda εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να αλλάξει έξι στοιχεία.

Ο Βέλγος θα έχει μικρές αναβαθμίσεις και για την αξιοπιστία του κινητήρα, οι οποίες απαιτούσαν αλλαγή συστατικών, που η Honda δεν αποκαλύπτει, με την Honda να αποκαλεί την αναβάθμιση ‘spec 3.6’. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επιβολή ποινών στο Alonso στο Spa, η Honda επέλεξε να μην του δώσει την ίδια αναβάθμιση, και ως εκ τούτου τρέχει με το “spec 3.5”.

 • manowar

  Φαμπρικαντο…
  Τι εκανε λεει;;
  ((Ευελπιστουν λενε οι μηχανικοι της χοντα να βγαλει περισσότερη δυναμη))με καποιο ταμα η καμια θεια Κοινωνία του σαμουράι θα ανεβουν τα αλογα;;
  για να φτασουν ποιον;;
  τον (ευρωπαιο με τα διαστημόπλοια του) οπως ανεφερε ενας οδηγος τον νασκαρ;;τι εγινε εδω με τα εγκαθετα ψευδώνυμα 3 κακνα της κακνης κτλ κτλ;;γιατι δεν γραφουν ποτε σε αρθρο της f1 honda;;καποιο ποντικακι εφαγε τα δαχτυλακια τους;;χε χε χε 😊😊

 • Akis-F1 FAN

  Spec 3.6 λέει χαχαχα…ο Bαντουρν θα εκκινήσει από την Πουχόν και αυτοί λένε για spec 3.6…