Παρότι από τις 21 Ιανουαρίου, ο Alonso αποτελεί επίσημα παρελθόν από την McLaren, ο Ισπανός ανακοίνωσε τον περασμένο Φεβρουάριο ότι υπέγραψε συμβόλαιο με την βρετανική εταιρία για να τρέξει στο φετινό αγώνα των 500 μιλίων στην πίστα της Indianapolis.

Χθες, η βρετανική ομάδα αποκάλυψε τα χρώματα του μονοθέσιου με το οποίο θα τρέξει ο 38-χρονος Ισπανός στον διάσημο αγώνα. Αυτό θα είναι το τρίτο μονοθέσιο της ομάδας Arrow McLaren SP, με σκοπό να πάρει την πολυπόθητη νίκη και να κατακτήσει το “άτυπο” Triple Crown.

1

Team-mates του θα είναι οι Patricio O’Ward και Oliver Askew, οι οποίοι τρέχουν σε όλο το πρωτάθλημα του IndyCar. Σε παλιότερη συνέντευξη του, ο Alonso είχε δηλώσει:

Είναι ένας από τους πιο θρυλικούς αγώνες στο ημερολόγιο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω και πάλι. Πέρυσι είχαμε κάποια προβλήματα και δεν ήταν ο αγώνας που περιμέναμε, αλλά φέτος θα πάμε και πάλι με σκοπό να πάμε καλά και να κερδίσουμε τον αγώνα. Μόλις δοκιμάσεις το Indy 500 αυτό παραμένει πάντα στην καρδιά σου. Οι οπαδοί είναι εκπληκτικοί, το show είναι απίστευτο και ο αγώνας από μόνος του ξέρεις γιατί είναι ένας από τους μεγαλύτερους στο ημερολόγιο.

2

Συνεχίζοντας, ο Alonso είχε αναφέρει ότι είχε συνομιλίες με τον Andretti προτού υπογράψει ξανά με την McLaren για το 2020, λέγοντας:

Είπα ήδη από πέρυσι ότι θα ήθελα να διερευνήσω περισσότερες επιλογές. Μίλησα με την Andretti Autosport, καθώς και με μερικές άλλες ομάδες, αλλά ειδικά η Andretti και η McLaren είναι αυτές που αισθάνομαι στην καρδιά μου και πάντα σαν την οικογένειά μου. Στο τέλος, νομίζω ότι ήταν η φυσική επιλογή για μένα να πάω με την McLaren, ειδικά μετά από πέρυσι, και πιστεύω ότι θα δώσουμε στους οπαδούς κάτι πίσω μετά την απογοήτευση του περασμένου έτους.

Ο φετινός αγώνας Indy 500 θα διεξαχθεί την Κυριακή 23 Αυγούστου, έχοντας πάρει αναβολή εξαιτίας του Covid-19, καθώς αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 24 Μαΐου.