Έτσι η Subaru πέτυχε νέο ρεκόρ στην ανάβαση του Mt.Washington

Σχετικά άρθρα

Στα μέσα του περασμένου μήνα, ο Travis Pastrana κατάφερε να σημειώσει νέο ρεκόρ στη θρυλική ανάβαση του Mt.Washington στις ΗΠΑ. Ο Αμερικάνος διέλυσε το προηγούμενο ρεκόρ του David Higgins από το 2014 κατά 24, ολόκληρα δευτερόλεπτα, μιας και πέτυχε χρόνο 5.44:072.

Τώρα η Subaru έδωσε στη δημοσιότητα ένα 22-λεπτών video στο οποίο μας δείχνει το πως κατάφερε να πετύχει το νέο ρεκόρ, με ένα Subaru WRX STi 600 ίππων, εξελιγμένο από την Subaru Team USA.

Η ανάβαση του Mt. Washington είναι ένας από τους παλαιότερους αγώνες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Οι εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμος που διασχίζει τα όρη ξεκίνησαν το 1854 και τελείωσαν το 1861. Ο πρώτος, τρόπον τινά, αγώνας πραγματοποιήθηκε το 1904 με τον Freelan E. Stanley να οδηγεί το 6 ίππων ατμοκίνητο αυτοκίνητό του, με αντίπαλο τον Harry Harkness και την Mercedes των 4ο ίππων. Νικητής ο δεύτερος με χρόνο 24 λεπτά και 37 δευτερόλεπτα.

Τα χρόνια περνούσαν, η δημοτικότητα της ανάβασης ολοένα και αύξανε και δημοφιλείς οδηγοί της εποχής έπαιρναν μέρος στον αγώνα. Ανάμεσά τους, ο Caroll Shelby, o οποίος το 1956, με μια ειδικά διαμορφωμένη Ferrari Roadster έγραψε χρόνο 10:21.8 στο δρόμο για την νίκη. Μετά από μία παύση 29 ετών, η ανάβαση επανήλθε στο προσκήνιο και το 1998, ο Καναδός πρωταθλητής Frank Sprongl, οδηγώντας ένα Audi S2, σημείωσε ρεκόρ με 6:41.99, ρεκόρ που έμεινε για 13 χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Subaru καταργεί το Legacy στις ΗΠΑ

Η Subaru Αμερικής έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του Legacy την άνοιξη του 2025, όταν και θα φτάσει στο τέλος του MY2025...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...