Με την Ιαπωνία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως, η Aston Martin υπόγραψε εμπορική συμφωνία ύψους £500 εκατομμυρίων (€543 εκατομμυρίων). Η Aston Martin έχει φιλόδοξα σχέδια για τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του πρώτου SUV της, της DBX, αλλά και ενός ηλεκτρικού μοντέλου, της RapidE.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Αγγλίας, Theresa May, στην Ιαπωνία, η οποία ελπίζει να βρει υποστήριξη από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών μετά το Brexit.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, ήταν μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας και ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία από το Τόκιο:

Η Ιαπωνία είναι το κλειδί για τα μελλοντικά μας σχέδια καθώς αναβιώνουμε και διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας. Η νέα μας αντιπροσωπεία στο Τόκιο θα κάνει την Ιαπωνία την μεγαλύτερη αγορά μας παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Aston Martin δεσμεύεται να να αγοράσει εξαρτήματα αξίας 70 εκατ. στερλινών (€76 εκατ. ευρώ) από ιαπωνικές εταιρείες όπως Mitsubishi, Bridgestone, Denso και Yazaki, καθώς και να δημιουργήσει νέα κεντρικά γραφεία στην Ιαπωνία. Ο Palmer ανακοίνωσε επίσης ότι η Aston Martin Meta Technology και το γραφείο Luxury Accelerator θα κατασκευαστούν στη χώρα με σκοπό να μελετήσουν την ιαπωνική αγορά πολυτελών ειδών προκειμένου να βγάλουν στην αγορά μελλοντικά προϊόντα.

Η Theresa May δήλωσε:

Επειδή προετοιμάζουμε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ζωτικής σημασίας να οικοδομήσουμε τους υφιστάμενους δεσμούς μας με φίλους και συμμάχους. Η Aston Martin είναι ένα πρότυπο παράδειγμα καινοτόμων και παγκόσμιων εταιρειών που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο. Χαίρομαι που υπογράφηκε αυτή η σημαντική εμπορική συμφωνία, η οποία θα ωφελήσει άμεσα το εργοστάσιο της στο Gaydon στα West Midlands και στο St. Athan στην Ουαλία, βοηθώντας στη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και ανοίγοντας νέες δυνατότητες για μελλοντικές συμφωνίες με την Ιαπωνία.