Η Aston Martin έκλεισε εμπορική συμφωνία με την Ιαπωνία μισού δισ. στερλινών

Σχετικά άρθρα

Με την Ιαπωνία να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά πολυτελών αυτοκινήτων παγκοσμίως, η Aston Martin υπόγραψε εμπορική συμφωνία ύψους £500 εκατομμυρίων (€543 εκατομμυρίων). Η Aston Martin έχει φιλόδοξα σχέδια για τα επόμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του πρώτου SUV της, της DBX, αλλά και ενός ηλεκτρικού μοντέλου, της RapidE.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη της πρωθυπουργού της Αγγλίας, Theresa May, στην Ιαπωνία, η οποία ελπίζει να βρει υποστήριξη από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, με την υπογραφή εμπορικών συμφωνιών μετά το Brexit.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin, Andy Palmer, ήταν μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας και ανακοίνωσε τη νέα συμφωνία από το Τόκιο:

Η Ιαπωνία είναι το κλειδί για τα μελλοντικά μας σχέδια καθώς αναβιώνουμε και διευρύνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας. Η νέα μας αντιπροσωπεία στο Τόκιο θα κάνει την Ιαπωνία την μεγαλύτερη αγορά μας παγκοσμίως.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Aston Martin δεσμεύεται να να αγοράσει εξαρτήματα αξίας 70 εκατ. στερλινών (€76 εκατ. ευρώ) από ιαπωνικές εταιρείες όπως Mitsubishi, Bridgestone, Denso και Yazaki, καθώς και να δημιουργήσει νέα κεντρικά γραφεία στην Ιαπωνία. Ο Palmer ανακοίνωσε επίσης ότι η Aston Martin Meta Technology και το γραφείο Luxury Accelerator θα κατασκευαστούν στη χώρα με σκοπό να μελετήσουν την ιαπωνική αγορά πολυτελών ειδών προκειμένου να βγάλουν στην αγορά μελλοντικά προϊόντα.

Η Theresa May δήλωσε:

Επειδή προετοιμάζουμε να εγκαταλείψουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ζωτικής σημασίας να οικοδομήσουμε τους υφιστάμενους δεσμούς μας με φίλους και συμμάχους. Η Aston Martin είναι ένα πρότυπο παράδειγμα καινοτόμων και παγκόσμιων εταιρειών που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι περήφανο. Χαίρομαι που υπογράφηκε αυτή η σημαντική εμπορική συμφωνία, η οποία θα ωφελήσει άμεσα το εργοστάσιο της στο Gaydon στα West Midlands και στο St. Athan στην Ουαλία, βοηθώντας στη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας και ανοίγοντας νέες δυνατότητες για μελλοντικές συμφωνίες με την Ιαπωνία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...

Η Aston Martin καθυστερεί το ηλεκτρικό της μοντέλο λόγω της χαμηλής ζήτησης

Η Aston Martin καθυστερεί την κυκλοφορία του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου λόγω έλλειψης ζήτησης από τους καταναλωτές, ανέφερε σήμερα ο Lawrence Stroll, που είπε...

Η Aston Martin παρουσιάζει τη νέα Vantage GT4

Δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη της ανανεωμένες Vantage και Vantage GT3, η Aston Martin αποκάλυψε σήμερα την αντίστοιχη GT4 αγωνιστική έκδοση του μοντέλου. Αυτή είναι...
Autoblog.gr