Ο Sergio Marchionne βρέθηκε στη πίστα της Monza για να δει το ιταλικό Grand Prix και από εκεί δήλωσε πως η Fiat Chrysler (FCA) δεν έχει στο τραπέζι καμία προσφορά εξαγοράς ή συγχώνευσης, είτε από κάποια κινέζικη εταιρία, είτε από οποιαδήποτε άλλη. Έτσι θέλησε να βάλει ένα τέλος στις όποιες αναφορές ήθελαν την κινέζικη Great Wall Motor Co Ltd να ενδιαφέρεται για την εξαγορά της FCA.

Ο Marchionne συμπλήρωσε πως η FCA παραμένει προσηλωμένη στο να εκτελέσει το επιχειρηματικό σχέδιο που έχει θέσει μέχρι το 2018, ενώ εργάζεται πάνω σε ένα σχέδιο “καθαρισμού” του χαρτοφυλακίου της από τις εταιρίες παραγωγής εξαρτημάτων, βλέπε τις Magneti Marelli, Teksid και Comau, οι οποίες θα χωριστούν από την FCA. Ελπίζει πως η διαδικασία αυτή θα γίνει μέχρι τα τέλη του 2018.

Υπάρχουν δραστηριότητες εντός του ομίλου που δεν ανήκουν στον τομέα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως οι εταιρίες παραγωγής εξαρτημάτων. Ο όμιλος πρέπει να απαλλαγεί από αυτές.

Ερωτώμενος σχετικά με τα spin-off των Alfa Romeo και Maserati, ο Marchionne είπε πως τώρα δεν είναι ο σωστός χρόνος για κάτι τέτοιο. Όπως τόνισε, οι δύο εταιρίες για την ώρα είναι ανώριμες και βρίσκονται σε αναπτυξιακή φάση. Πρέπει πρώτα να σταθούν στα πόδια τους, να γίνουν αυτοσυντηρούμενες οντότητες και να παράγουν σημαντικά χρηματικά ποσά, προκειμένου να ανεξαρτητοποιηθούν. Άρα το spin-off των Alfa Romeo και Maserati, αν συμβεί, αυτό θα γίνει μετά το 2019, χρονιά που ο Marchionne έχει ανακοινώσει πως θα αποχωρήσει από το τιμόνι της FCA.