Η Porsche έχει ξεκινήσει την έρευνα σχετικά με τη χρήση solid-state μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτρικά σπορ μοντέλα της. Σύμφωνα με τον Michael Steiner, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρίας διερευνούν το κατά πόσο οι solid-state μπαταρίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις ηλεκτρικές εκδόσεις των 911 και Boxster. O Steiner τόνισε:

Τα πλήρως ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα λειτουργούν πολύ καλά στη διαμήκη επιτάχυνση, αλλά το πρόσθετο βάρος των μπαταριών προκαλεί μειονέκτημα στον χειρισμό τους. Ίσως η νέα τεχνολογία των μπαταριών θα αλλάξει τα πράγματα, αλλά για την ώρα οι solid-state μπαταρίες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

BMW και Toyota αναπτύσσουν και αυτές τέτοιου είδους μπαταρίες, οι οποίες έχουν μικρότερο μέγεθος, αλλά συνάμα πενταπλάσια αυτονομία. Αντί για υγρό ηλεκτρολύτη, που χρησιμοποιούν οι μπαταρίες νικελίου-υδριδίου και ιόντων-λιθίου, διαθέτουν έναν στερεό κεραμικό ή πολυμερή ηλεκτρολύτη.

H Porsche είχε κατασκευάσει στο παρελθόν μια πρωτότυπη ηλεκτρική Boxster, αλλά λόγω του βάρους των μπαταριών ιόντων λιθίου, τα αποτελέσματα σε ότι αφορά τον χειρισμό της ήταν απογοητευτικά. Επίσης αναζητά το που θα πρέπει να τοποθετήσει το πακέτο μπαταριών σε μια ηλεκτρική 911 χωρίς να χρειαστεί να αφαιρέσει τα πίσω καθίσματα, αλλά ούτε και να αλλάξει την χαμηλή θέση οδήγησης.