Το εργοστάσιο της Faraday Future στη Νεβάδα είναι επισήμως νεκρό

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά την Faraday Future, με την start-up εταιρία να λειτουργική μυστικά στα πρώτα στάδια. Λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, η FF ανακοίνωσε τα σχέδια της για επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση ενός εργοστασίου στη Νεβάδα, αλλά γρήγορα προέκυψαν οικονομικά ζητήματα, και φέτος το καλοκαίρι η FF σταμάτησε να εργάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, για να πετάξει οριστικά την πετσέτα πριν δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές, το εργοστάσιο της Faraday Future στη Νεβάδα είναι επίσημα νεκρό, καθώς η start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων έστειλε επιστολή στο γραφείο οικονομικής ανάπτυξης του Κυβερνήτη της πολιτείας στην οποία το εργοστάσιο δεν αναφέρεται ως “ειδικευμένο έργο”. Αυτό απαιτούσε από την FF να στείλει στην πολιτεία μια επιταγή $16.200, καθώς και να χάσει περίπου $620.000 σε φορολογικά κίνητρα. Ο εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου οικονομικής ανάπτυξης του Κυβερνήτη της Νεβάδα, Steve Hill, δήλωσε:

Το Faraday project ουσιαστικά διαλύεται σε αυτό το σημείο, χωρίς απολύτως κανένα κόστος για τη πολιτεία και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η FF θα κλείσει, καθώς από τον περασμένο Μάιο ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα, και τον περασμένο μήνα μίσθωσε ένα μικρότερο εργοστάσιο στην Καλιφόρνια, και ελπίζει ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτροκίνητο FF91 το επόμενο έτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Polestar 5 φόρτισε από 10% έως 80% σε 10 λεπτά

Η Polestar και η StoreDot εφάρμοσαν με επιτυχία για πρώτη φορά την τεχνολογία Extreme Fast Charging (XFC) της δεύτερης, φορτίζοντας ένα πρωτότυπο Polestar 5...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...