Έχουν περάσει μόλις δύο χρόνια από τότε που ακούσαμε για πρώτη φορά την Faraday Future, με την start-up εταιρία να λειτουργική μυστικά στα πρώτα στάδια. Λιγότερο από έξι μήνες αργότερα, η FF ανακοίνωσε τα σχέδια της για επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την ανέγερση ενός εργοστασίου στη Νεβάδα, αλλά γρήγορα προέκυψαν οικονομικά ζητήματα, και φέτος το καλοκαίρι η FF σταμάτησε να εργάζεται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, για να πετάξει οριστικά την πετσέτα πριν δύο ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές, το εργοστάσιο της Faraday Future στη Νεβάδα είναι επίσημα νεκρό, καθώς η start-up ηλεκτρικών αυτοκινήτων έστειλε επιστολή στο γραφείο οικονομικής ανάπτυξης του Κυβερνήτη της πολιτείας στην οποία το εργοστάσιο δεν αναφέρεται ως “ειδικευμένο έργο”. Αυτό απαιτούσε από την FF να στείλει στην πολιτεία μια επιταγή $16.200, καθώς και να χάσει περίπου $620.000 σε φορολογικά κίνητρα. Ο εκτελεστικός διευθυντής του γραφείου οικονομικής ανάπτυξης του Κυβερνήτη της Νεβάδα, Steve Hill, δήλωσε:

Το Faraday project ουσιαστικά διαλύεται σε αυτό το σημείο, χωρίς απολύτως κανένα κόστος για τη πολιτεία και τις τοπικές κυβερνήσεις.

Φυσικά δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η FF θα κλείσει, καθώς από τον περασμένο Μάιο ψάχνει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα, και τον περασμένο μήνα μίσθωσε ένα μικρότερο εργοστάσιο στην Καλιφόρνια, και ελπίζει ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του ηλεκτροκίνητο FF91 το επόμενο έτος.