BMW: Η νέα Z4 θα είναι “απολύτως μοναδική” σε σύγκριση με τη Supra

Σχετικά άρθρα

H BMW και η Toyota συνεργάζονται αναπτύσσοντας από κοινού τις νέες Z4 και Supra και σύμφωνα με τον Marc Werner, CEO της BMW Αυστραλίας, τα δύο αυτοκίνητα θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Υποσχέθηκε πως η νέα Z4 θα παραμείνει πιστή στο motto “ultimate driving machine” της γερμανικής εταιρίας και πως ο λόγος της κοινής ανάπτυξης μαζί με την Toyota, έγινε προκειμένου να υπάρξουν οικονομίες κλίμακας, ειδική σήμερα που ζούμε σε μια εποχή που οι πωλήσεις των roadster μειώνονται. Έτσι τα δύο μοντέλα θα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα, αλλά ο εξωτερικός σχεδιασμός και η οδηγική συμπεριφορά θα είναι “απολύτως μοναδικά” όπως είπε ο Werner.

Το μοντέλο παραγωγής θα βασίζεται στη BMW Z4 concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Η νέα Z4 θα διαθέτει υφασμάτινη οροφή, ηλεκτροϋδραυλικά αναδιπλούμενη, η οποία θα φυλάγεται πίσω από τους επιβάτες.

Η έκδοση παραγωγής έχει εσωτερική κωδική ονομασία G29 και θα κατασκευάζεται μαζί με την Supra στο ίδιο εργοστάσιο στην Αυστρία. Η έκδοση παραγωγής της Z4 αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του 2018. Κίνηση θα παίρνει από 2,0-λιτρους και 3,0-λιτρους κινητήρες βενζίνης που θα συνδυάζονται τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...