Ο Sadiq Khan, ο δήμαρχος του Λονδίνου, ανακοίνωσε πως από τις 23 του μηνός αυξάνεται κατά £10 το κόστος του T-Charge, το ποσό δηλαδή που καλούνται να πληρώσουν οι οδηγοί που επιθυμούν να εισέλθουν στο κέντρο της Βρετανικής πρωτεύουσας με το αυτοκίνητο τους.

Μέχρι σήμερα, οι οδηγοί που κινούνται στο κέντρο του Λονδίνου υποχρεούνται να πληρώσουν 11,50 λίρες, ωστόσο με βάση το νέο φόρο, οι ιδιοκτήτες οχημάτων diesel ή βενζίνης κάτω από Euro 4 (κυρίως οχήματα με άδεια πρώτης κυκλοφορίας πριν το 2005) θα υποχρεούνται να πληρώνουν 21,50 λίρες. Ο φόρος θα ισχύει για όσους ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων θέλουν να κυκλοφορήσουν στο κέντρο του Λονδίνου τις καθημερινές, μεταξύ 07:00 και 18:00. Τα φορτηγά και λεωφορεία που δεν έχουν Euro 4 κινητήρες, υποχρεούνται να πληρώσουν £100.

Ακόμη, ο Khan έχει προτείνει την ενσωμάτωση περισσότερο φιλικών προς το περιβάλλον λεωφορείων στις περιοχές που επηρεάζονται περισσότερο από την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ είχε καταθέσει και πρόταση με σκοπό την απόσυρση των diesel οχημάτων και την επιδότηση των οδηγών για την αγορά πιο πράσινων αυτοκινήτων, με την κυβέρνηση ωστόσο να την απορρίπτει ως μη ρεαλιστική κι εξαιρετικά δαπανηρή. Σύμφωνα με μελέτη που επικαλέστηκε ο Khan, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι πεθαίνουν στο Λονδίνο κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τον ίδιο να δηλώνει:

Έχω εκλεγεί με σαφή εντολή να καθαρίσω την ατμόσφαιρα του Λονδίνου. Ο προηγούμενος δήμαρχος δεν ενδιαφερόταν αρκετά για αυτό το θέμα, η κυβέρνηση είναι απελπιστικά αδρανής, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του Λονδίνου να είναι αυτοί που υποφέρουν.