Από €38.800 το ανανεωμένο Volkswagen e-Golf

Σχετικά άρθρα

Ανακοινώθηκε από την ελληνική αντιπροσωπεία της Volkswagen η τιμή του ανανεωμένου e-Golf, η οποία ξεκινά από τις 38.800 ευρώ. Το μοντέλο είναι δυνατότερο, προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και διαθέτει πλουσιότερο εξοπλισμό σε σχέση με την προ-facelift γενιά.

Το ηλεκτρικό Golf φορά μια μπαταρία ιόντων-λιθίου 35,8 kWh (24,2 kWh το παλιό πακέτο) που αυξάνει την αυτονομία από τα 130 χλμ, στα 200 χλμ, ενώ στον ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών (NEDC) η αυτονομία του φτάνει στα 300 χλμ. Η φόρτιση τους γίνεται μέσω 7,2 kW φορτιστή, που χρειάζεται λιγότερο από έξι ώρες για την πλήρη φόρτιση, ενώ με χρήση ταχυφορτιστή, η μπαταρία γεμίζει κατά 80% μέσα σε 45 λεπτά.

Ο ηλεκτροκινητήρας από τα 115 άλογα και τα 290 Nm ροπής, πλέον αποδίδει 134 άλογα με 290 Nm ροπής, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 9,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση ενέργειας διατηρείται στις 12,7kWh/100km, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά προφίλ οδήγησης (Normal, Eco, Eco+).

Από στιλιστικής άποψης, το ανανεωμένο e-Golf διαθέτει όλα τα στοιχεία του ανανεωμένου Golf. Ξεχωρίζει ο ειδικής σχεδίασης εμπρός προφυλακτήρας με τα φώτα ημέρας σε χαρακτηριστικό σχήμα “C”, η διακοσμητική γραμμή σε μπλε χρώμα στα φώτα LED και τη γρίλια ψυγείου, οι ειδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 16’’ και τα σχεδιαστικά στοιχεία σε μπλε χρώμα στο εσωτερικό.

Το νέο e-Golf εξοπλίζεται με τα προηγμένα, ευφυή συστήματα υποβοήθησης και ημι-αυτόνομης οδήγησης:

  • Σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου Front Assist με City Emergency Braking και λειτουργία αναγνώρισης πεζών
  • Σύστημα υποβοήθησης Emergency Assist που αναλαμβάνει μέρος της διεύθυνσης του οχήματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
  • Σύστημα υποβοήθησης κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση Traffic Jam Assist το οποίο διατηρεί το αυτοκίνητο στη λωρίδα κυκλοφορίας και ελέγχει αυτόματα το γκάζι και το φρένο ακολουθώντας το προπορευόμενο όχημα με ταχύτητα έως 60km/h.
  • Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας Lane Assist
  • Αισθητήρα Τυφλού Σημείου Blind Spot Monitor
  • Προειδοποίηση κίνησης πίσω Rear Traffic Alert
  • Σύστημα διαρκώς προσαρμοζόμενου φωτισμού μεγάλης σκάλας Dynamic Light Assist

Στο εσωτερικό υπάρχει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″, όπως και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Discover Pro με οθόνη αφής 9,2″. Ο πλήρως ψηφιακός και διαδραστικός πίνακας οργάνων Active Info Display απεικονίζει τις εξειδικευμένες ενδείξεις του πίνακα οργάνων του e-Golf (μετρητή ενέργειας, επίπεδο ανάκτησης ενέργειας, επίπεδο φόρτισης κτλ.) ενώ ανάλογα με τις ανάγκες μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον πληροφορίες όπως για την πλοήγηση ή τα συστήματα υποβοήθησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο Volkswagen Golf κατασκευάστηκε πριν από ακριβώς 50 χρόνια

Σήμερα συμπληρώνονται 50 χρόνια από τότε που το πρώτο Golf βγήκε από τη γραμμή παραγωγής της Volkswagen στο Wolfsburg της Γερμανίας, στις 29 Μαρτίου...

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Εγνατία

Αύξηση κατά μέσο όρο 30-35% προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση, που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) και που υπογράφουν οι υπουργοί Υποδομών...

Άμεση ενημέρωση της ΑΑΔΕ από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών και τα διυλιστήρια για παραβάσεις πρατηρίων

Στην εξειδίκευση των μέτρων που υποχρεούνται να λαμβάνουν οι ίδιες οι εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και τα διυλιστήρια, σε σχέση με τα πρατήρια καυσίμων,...
Autoblog.gr