Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, συγκεκριμένα το 1992 η Lamborghini στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης παρουσίασε την Diablo Roadster Prototype, την ανοικτή έκδοση της Diablo η οποία δεν διέθετε σταθερή οροφή, με το σασί να δέχεται αναβαθμίσεις προκειμένου να έχει την ίδια στρεπτική ακαμψία με αυτό της κλειστής Diablo. Το παρμπρίζ ήταν νέο, το καπάκι του κινητήρα ήταν επανασχεδιασμένο, ένα τούνελ βρισκόταν ανάμεσα στα δύο καθίσματα, με το σώμα πίσω από τον κινητήρα να είχες οπές προκειμένου να υπάρχει καλύτερη ψύξη του κινητήρα, αλλά και να γίνεται καλύτερη απαγωγή της θερμότητας που παρήγαγε η εξάτμιση.

Η Lamborghini άργησε να πάρει την απόφαση να την περάσει στη παραγωγή, κάτι που το εκμεταλλεύτηκε ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος Koenig, ο οποίος μετέτρεψε μερικές Diablo Coupe σε Roadster. Η Koenig μπορούσε να τοποθετήσει διαφορετικό μπροστά σπόιλερ και νέα πίσω αεροτομή, ενώ τοποθετούσε διπλά turbo στον κινητήρα, ώστε αυτός να αποδίδει κοντά στα 750 άλογα. Ο οίκος δεν έμεινε μόνο στην Diablo Roadster, μιας και τότε παρουσίασε και την Targa έκδοση. Τελικά ο Koenig σταμάτησε την πώλησή των ανοικτών Diablo, όταν το 1995 η Lamborghini έβγαλε η ίδια στην αγορά την Diablo Roadster, η οποία είχε ηπιότερο σχεδιασμό σε σχέση με το πρωτότυπο.

Ταξιδεύοντας πιο πίσω στον χρόνο και συγκεκριμένα στη δεκαετία του 1960, η Carrozzeria Touring είχε παρουσιάσει το Tigre concept. Αν σου θυμίζει κάτι το σχέδιο, είναι επειδή το Tigre concept από πολλούς έχει θεωρηθεί ως ο πρόγονος της Lamborghini Miura.

Το Tigre concept παρουσιάστηκε από την Carrozzeria Touring το 1965 και προοριζόταν να γίνει ένα νέο μελλοντικό κεντρομήχανο μοντέλο της Lamborghini που θα λειτουργούσε ως ο αντικαταστάτης της 350 GT, ο σχεδιασμός της οποίας ήταν της Carrozzeria Touring. Τελικά η Lamborghini ανέθεσε τον σχεδιασμό της Miura στον οίκο Bertone, με τον Marcello Gandini να είναι εκείνος που με την πένα του σχεδίασε την Miura, αντλώντας σίγουρα στοιχεία από το Tigre concept.