Η Renault ανακοίνωσε αυτό που είχε κυκλοφορήσει τις προηγούμενες εβδομάδες ως φήμη. Στο τέλος της 4ης σεζόν της Formula E θα αποχωρήσει από τον θεσμό, μιας και θέλει να εστιάσει κυρίως στην Formula 1.

Η Renault θα αντικατασταθεί από την Nissan, μιας και οι δυο εταιρίες τρέχουν κάτω από την συμμαχία Renault-Nissan. Η Nissan θα γίνει έτσι ο πρώτος ιαπωνικός κατασκευαστής που θα έχει εμπλοκή στο πρωτάθλημα της Formula E.

Η Renault και η Nissan θα συνεργαστούν για να εξασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση, αξιοποιώντας την ήδη υπάρχουσα τεχνογνωσία και ανάπτυξη, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Honda είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τη Formula E, αλλά απέκλεισε τις προοπτικές εισόδου βραχυπρόθεσμα, καθώς επικεντρώνεται στην Formula 1. Από την άλλη, η Toyota, η οποία επανεξετάζει αυτή τη στιγμή τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής και στην LMP1 κατηγορία, θεωρείται ότι είχε επαφή με την Formula E στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν έχει καταγράψει επίσημα την επιθυμία να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα που ακόμα πασχίζει να κερδίσει κύρος, θέαμα και ανταγωνισμό.