Η Alpine παρουσίασε πριν οκτώ μήνες το A110, με την γαλλική εταιρία να έχει μόλις ολοκληρώσει τις παραδόσεις των A110 Premiere Edition. Τώρα ήρθε η στιγμή η γαλλική εταιρία να παρουσιάσει την αγωνιστική έκδοση του αυτοκινήτου, η οποία είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Το A110 Cup θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα ενιαίου Alpine Europa Cup, το οποίο θα διαθέτει έξι αγώνες το 2018, σε κάποιες από τις καλύτερες πίστες της Ευρώπης. Κάθε αγώνας θα αποτελείται από δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών, από δύο κατατακτήριες περιόδους και από δύο αγώνες διάρκειας 30 λεπτών.

Η αγωνιστική ομάδα της Signatech -σε συνεργασία με την Renault Sport Racing- είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την πώληση του A110 Cup, το οποίο έχει πάρει έγκριση τύπου από την FIA.

Το αγωνιστικό κάθεται 40 χλστ. πιο χαμηλά σε σχέση με το αυτοκίνητο δρόμου, και φορά αμορτισέρ της Ohlins. Οι 18άρες ζάντες φορούν αγωνιστικά ελαστικά της Michelin, ενώ μέσα τους υπάρχουν φρένα της Brembo, με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και δίσκους 353 χλστ., ενώ πίσω υπάρχουν τετραπίστονες με δίσκους 332 χλστ.

Το αγωνιστικό διαθέτει full roll cage, επιθετικό και αεροδυναμικά εξελιγμένο bodykit, με το γυμνό του εσωτερικό να είναι υπεύθυνο για τη μείωση του βάρους, καθώς είναι αρκετά πιο ελαφρύ από τα 1.050 κιλά του αυτοκινήτου της έκδοσης παραγωγής. Μηχανικά, η Cup έκδοση θα κινείται από τον ίδιο 1.800αρη turbo κινητήρα, με την απόδοση του να είναι κατά 18 άλογα μεγαλύτερη από το A110, φτάνοντας τα 270 άλογα, χάρη στη νέα εισαγωγή αέρα, στη νέα εξάτμιση, και στις νέες ρυθμίσεις της ECU. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Η Alpine αναμένει να βρει περίπου 20 ιδιώτες για να τρέξουν με το αυτοκίνητο της, με την τιμή του αγωνιστικού να ξεκινά από €100.000, προ φόρων. Η συμμετοχή στο Alpine Europa Cup κοστίζει €20.000 ($23,000), με την Alpine να αναφέρει ότι θα υπάρχουν έπαθλα αξίας άνω των €160.000.