Η Alpine παρουσίασε στη Γενεύη το A110, και με το μοντέλο να μην έχει ξεκινήσει ακόμα την εμπορική του πορεία, μαθαίνουμε σήμερα ότι αυτό θα αποκτήσει και αγωνιστική έκδοση. Το παραπάνω αποτελεί το πρώτο σκίτσο του μοντέλου, με το A110 Cup να συμμετέχει σε πρωτάθλημα ενιαίου. H αγωνιστική ομάδα της Signatech είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την πώληση του A110 Cup, το οποίο θα πάρει έγκριση τύπου από την FIA.

Το αγωνιστικό θα διαθέτει full rollcage, επιθετικό και αεροδυναμικά εξελιγμένο bodykit, με το γυμνό του εσωτερικό να είναι υπεύθυνο για τη μείωση του βάρους, καθώς θα είναι αρκετά πιο ελαφρύ από τα 1.080 κιλά του αυτοκινήτου της έκδοσης παραγωγής. Μηχανικά, η Cup έκδοση θα κινείται από τον ίδιο 1.800αρη turbo κινητήρα, με την απόδοση του να είναι λίγο μεγαλύτερη από τα 252 άλογα και 320 Nm ροπή, του A110.

Η Alpine αναμένει να βρει περίπου 20 ιδιώτες για να τρέξουν με το αυτοκίνητο της, με τους αγώνες να γίνονται σε διάφορες ευρωπαϊκές πίστες, με πιθανότερη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος να είναι το 2018.