Από το Αμερικανικό Grand Prix, εκτός από τη νίκη του Lewis Hamilton, έχει μείνει η ποινή του Max Verstappen, ο οποίος πάτησε εκτός πίστας για να προσπεράσει τον Kimi Raikkonen, με αποτέλεσμα να χάνει τελικά την τρίτη θέση του βάθρου. Επιπλέον, σχεδόν συνέχεια οι οδηγοί πατούσαν φανερά εκτός πίστας στην έξοδο της στροφής 19, κάποιες φορές μάλιστα με προκλητικό τρόπο, χωρίς να λαμβάνουν οποιαδήποτε ποινή.

Όταν η άσφαλτος εκτείνεται πολλά μέτρα από τη λευκή γραμμή και δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για τους οδηγούς, είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, έτσι εν όψει του Μεξικανικού Grand Prix η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να περιορίσει το φαινόμενο. Η Force India δημοσίευσε μια φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, όπου βλέπουμε νέα όρια, ώστε να μην πατούν τα μονοθέσια εκτός πίστας.

Πρόκειται για εμπόδια ύψους 50 χιλιοστών μεταξύ των στροφών ένα και δύο. Επιπλέον, κάθε οδηγός που θα περνάει από αυτά, θα πρέπει να το κάνει για δεύτερη φορά στη συνέχεια, αφού έχουν τοποθετηθεί τα ίδια εμπόδια και μεταξύ των στροφών δύο και τρία. Το ίδιο συμβαίνει και στις στροφές οχτώ και έντεκα, κάτι που σημαίνει ότι κανένας οδηγός πλέον δε θα πατά ηθελημένα εκτός πίστας.