H Honda υπόσχεται περισσότερα ηλεκτρικά retro concepts

Σχετικά άρθρα

Τόσο το Urban EV concept που είδαμε τον περασμένο μήνα στην έκθεση της Φρανκφούρτης, όσο και το Sports EV concept που παρουσιάστηκε χθες στην έκθεση του Τόκιο απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές από το κοινό και τον ειδικό τύπο, με τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Honda, Makoto Iwaki, να δηλώνει γεμάτος υπερηφάνεια:

Δεν μπορώ να σας πω πότε ακριβώς θα έρθουν, αλλά θα υπάρχουν περισσότερα ηλεκτρικά concepts.

Το Urban EV έχει ρετρό σχεδιασμό και αντλεί έμπνευση από το N600 και την πρώτη γενιά του Civic. Θα βγει στην παραγωγή του 2019, με το ηλεκτρικό hatchback πρωτότυπο μοντέλο να ενσωματώνει το σύστημα Power Manager Concept, που έχει σχεδιαστεί ώστε να αποθηκεύει ενέργεια πιο αποδοτικά και με αυτή να τροφοδοτεί είτε το σπίτι του ιδιοκτήτη, είτε να στέλνεται στο δίκτυο, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να βγάζει κέρδος.

Στο μινιμαλιστικό εσωτερικό υπάρχει χώρος για τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ξύλινες επενδύσεις, με τις πόρτες να ανοίγουν ανάποδα. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει μια τεράστια οθόνη στο κέντρο του ταμπλό, ενώ οθόνες υπάρχουν και στα πλαίσια των θυρών.

Ο Iwaki σχολάζοντας την έκδοση παραγωγής του πρωτοτύπου, δήλωσε:

Προσπαθώ να μεταφέρω αυτό το σχέδιο 100% [στην παραγωγή], αλλά κάποιες λεπτομέρειες θα φαίνονται διαφορετικά. Είναι δύσκολο να πούμε με ακρίβεια πώς θα αλλάξουν οι λεπτομέρειες. Αλλά το μέγεθος του σώματος θα είναι σχεδόν ακριβώς το ίδιο, και θα κάνουμε την εμπρός όψη φιλική ώστε οι άνθρωποι να αισθάνονται συνδεδεμένοι με αυτό.

Από την άλλη, το Sports EV φέρνει αρκετά στο S800, ένα μικρό coupe μοντέλο της Honda που κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Το νέο πρωτότυπο είναι ένα συμπαγές κουπέ σπορ μοντέλο που διαθέτει ρετρό στοιχεία στον σχεδιασμό του, LED φωτιστικά σώματα και κάμερες αντί για καθρέπτες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα