Συνταρακτικές και ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία, όπου σήμερα το πρωί το κοινοβούλιο της Βαρκελώνης ψήφισε υπέρ της κήρυξης της ανεξαρτησίας της περιφέρειας απ’ την Ισπανία, με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Mariano Rajoy, να δηλώνει στο διάγγελμα του ότι αίρει την αυτονομία της Καταλονίας, ζητώντας ηρεμία, ενώ ξεκαθάρισε πως η κυριαρχία του νόμου θα αποκατασταθεί.

Εξαιτίας των πολιτικών αναταραχών στη βορειοανατολική περιοχή της Ισπανίας, η Seat ενδέχεται να αναγκαστεί να μεταφέρει την έδρα της μακριά από την Καταλονία. Τα κεντρικά γραφεία της ισπανικής θυγατρικής της Volkswagen βρίσκονται στο Martorell της Καταλονίας, και σε μια εσωτερική επιστολή που διανεμήθηκε στο προσωπικό, η επιχείρηση δήλωσε ότι ενδέχεται να χρειαστεί να μεταφερθεί, εάν δεν υπάρχει νομική ασφάλεια στην Καταλονία.

Η Seat λογικά θα θέλει να διατηρήσει την σημερινή της έδρα, καθώς περισσότεροι από 14.000 άνθρωποι από την Καταλονία απασχολούνται στις εγκαταστάσεις της.

Την ίδια ώρα, πολλές άλλες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας κατέκλυσαν το πάρκο έξω από το καταλανικό κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη, και υποδέχθηκαν με επιφωνήματα χαράς την ανακοίνωση κήρυξης της ανεξαρτησίας, ενώ πολλοί πανηγύριζαν ανοίγοντας σαμπάνιες.