Ακόμα κι όταν ήταν αφεντικό της Formula 1, ο Bernie Ecclestone αρκετά συχνά προκαλούσε με τις δηλώσεις του. Ο 87χρονος έχει αποχωρήσει από το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα, αλλά αρέσκεται σε μερικές… εμφανίσεις, με στόχο φυσικά να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επάνω του. Οι τελευταίες του δηλώσεις έχουν να κάνουν με τη Ferrari και πιο συγκεκριμένα με την εύνοια της ιταλικής ομάδας.

Ο Βρετανός δήλωσε ξεκάθαρα πως ο πρώην Πρόεδρος της FIA, Max Mosley, βοηθούσε την ομάδα του Maranello, έτσι ήταν αναπόφευκτο να μην ερωτηθούν κάποιοι παράγοντες του αθλήματος. Ο επί κεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, διαφωνεί με τις δηλώσεις του Ecclestone, υποστηρίζοντας πως απλώς έριξε μια χειροβομβίδα, όπως του αρέσει να κάνει.

Είναι ο μοναδικός που μπορεί να καθίσει στην άλλη άκρη του κόσμου και να ρίξει μία χειροβομβίδα που θα προσγειωθεί στα paddock. Κι αυτό μ’ αρέσει. Αυτές οι ιστορίες είναι φανταστικές. Μου έχουν λείψει λίγο τον τελευταίο καιρό. Μου έχουν λείψει οι χειροβομβίδες, οι ξαφνικές συναντήσεις και οι καταστάσεις κρίσης. Είναι μια ωραία ιστορία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Cyril Abiteboul, απέκλεισε το ενδεχόμενο συμπαιγνίας μεταξύ των Mercedes και Ferrari, διότι, σε αντίθετη περίπτωση, το παιχνίδι τους θα είχε μαθευτεί.

Νομίζω ότι υπήρξε πολλή φημολογία γι’ αυτό, αλλά δε νομίζω ότι είναι νέα ιστορία. Είναι μια παλιά ιστορία και δε νομίζω ότι πρέπει να εισχωρήσουμε σε αυτό. Αν κοιτάξετε το κάθε τι που κάνει η Mercedes, δε νομίζω ότι η Mercedes το κάνει πραγματικά, επειδή ζούμε σε έναν κόσμο που είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις μυστικό.

Έχουμε δει πως, όταν ήταν πιθανό να υπάρξει συνεργασία μεταξύ της Mercedes και της Honda, χρειάστηκαν λίγες μέρες προκειμένου όλοι να ενημερωθούν στα paddock. Θα έμενα έκπληκτος, και, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε θα ήταν πολύ καλοί στον να κρατούν ένα μυστικό.