Η Volvo θέλοντας να γιορτάσει την έναρξη του Volvo Ocean Race 2017/18 παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του V90 Cross Country.

Σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης, η Volvo κατασκεύασε τα πατάκια του μοντέλου από Econyl, ένα υλικό που είναι κατασκευασμένο από 100% ανακυκλωμένο νάιλον που προέρχεται από τα παλιά αλιευτικά δίχτυα που βγαίνουν από τον πυθμένα της θάλασσας.

Το Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race διαθέτει λευκή βαφή με γκρι ματ και πορτοκαλί λεπτομέρειες, νέες ζάντες, νέα διακοσμητικά, νέες δερμάτινες επενδύσεις και νέες ραφές στο εσωτερικό.

Η Volvo δεν αναφέρει πόσα V90 Cross Country Volvo Ocean Race θα κατασκευάσει, αλλά τονίζει πως θα δωρίσει 300.000 ευρώ (100 ευρώ από τα πρώτα 3.000 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει) στο πρόγραμμα επιστήμης της Volvo Ocean Race για τα ωκεάνια πλαστικά. Το Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race θα είναι διαθέσιμο σε 30 αγορές, ανάμεσά τους οι αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.