Για τους λάτρεις των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων η αμερικάνική Earthroamer προσφέρει ίσως το απόλυτο. Πρόκειται για το XV-HD, ένα κινούμενο ξενοδοχείο 5 αστέρων, που μπορεί να μεταφέρει εσένα και ακόμη πέντε άτομα όπου θελήσεις.

Το σασί προέρχεται από το τεράστιο Ford F-750 και κίνηση παίρνει από τον 6,7-λίτρων V8 Powerstroke turbodiesel κινητήρα απόδοσης 330 ίππων με 982 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς μέσω ενός 6-τάχυτο κιβωτίου, ενώ το όχημα διαθέτει υδραυλικό σύστημα ανύψωσης της ανάρτησης και βίντσι ικανό να τραβήξει το βάρος του οχήματος, που φτάνει τους 13,5 τόνους.

Στο εσωτερικό συναντάμε ότι περιμένεις σε ένα τέτοιο όχημα. Στην οροφή του υπάρχουν φωτοβολταϊκά πάνελ απόδοσης 2.100 Watts, τα οποία μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια 20.000 Wh στις μπαταρίες ιόντων λιθίου που διαθέτει. Επίσης το όχημα φέρει δεξαμενή νερού 950 λίτρων, δεξαμενή πετρελαίου 570 λίτρων και δεξαμενή 470 λίτρων για τα υγρά απόβλητα.

Ποιο είναι το κόστος του; 1,5 εκατομμύριο δολάρια και αν σου φαίνονται πολλά, τότε υπάρχει και η μικρότερη έκδοση, η XV-LTS, με κόστος τα 500.000 δολάρια.