Η Tesla γνώριζε για το ηλεκτρικό μοντέλο της Dyson δύο χρόνια πριν την ανακοίνωση του

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του Σεπτέμβρη η Dyson ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο και όπως έγινε γνωστό, η Tesla γνώριζε γι’αυτό, δύο χρόνια προτού γίνει η επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο μηχανικός Pierre Pellerey δούλευε για την Dyson, την βρετανική εταιρία που είναι ευρέως γνωστή κυρίως για τις ηλεκτρικές σκούπες, τους στεγνωτήρες χεριών και τους ανεμιστήρες. Ο Pellerey έλαβε μια προσφορά εργασίας από την Tesla, αλλά δεν μπόρεσε να του χορηγηθεί βίζα εργασίας για τις ΗΠΑ. Έτσι η Dyson τον μετέφερε σε ένα μυστικό project, το “Project E”, που όπως ανακαλύφθηκε ήταν το project που είχε επιφορτιστεί με τη δημιουργία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Ο Pellerey δεν ανέφερε στην Dyson για την προσφορά εργασίας που του έκανε η Tesla, καθώς φοβόταν πως θα εμπόδιζε το μέλλον του στην εταιρία. Η Tesla τελικά του προσέφερε μια θέση εργασίας στην Ευρώπη και έτσι ο Pellerey άφησε την Dyson.

Τότε όμως ξεκίνησαν τα προβλήματα, καθώς οι δικηγόροι της Dyson, κοινοποίησαν στον Pellerey πως θα μπορούσε να εργαστεί στην Tesla, 12 μήνες μετά από τότε που έφυγε από την Dyson, λόγω της εμπλοκής του στο Project E. Ο Pellerey ζήτησε τότε τη βοήθεια και τις συμβουλές του δικηγόρου της Tesla, τον Yusuf Mohamed, για το πως θα πρέπει να προχωρήσει. Τελικά η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, εκεί όπου έγινε γνωστό στην Tesla, πως η Dyson εργάζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Έτσι οι δικαστές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η Tesla θα μπορούσε να αποκτήσει εμπορικά μυστικά της Dyson.

Η απόφαση του δικαστηρίου ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 και ο Pellerey δεν είχε το δικαίωμα να εργαστεί για λογαριασμό της Tesla για εννέα μήνες. Έτσι ξεκίνησε να εργάζεται για την εταιρία του Elon Musk από τον Ιούνιο του 2016, εκεί όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla προχώρησε στην εξαγορά της Perbix, ενός προμηθευτή της, με το οποίο συνεργάζεται εδώ και μερικά χρόνια. Η Perbix ειδικεύεται στην αυτοματοποίηση της παραγωγής και όπως καταλαβαίνεις, η Tesla θέλει με την εξαγορά αυτή να βελτιώσει την παραγωγική της διαδικασία, ειδικά τώρα που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη παραγωγή του Model 3.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...

Η Tesla αυξάνει τις τιμές του Model Y στην Ευρώπη

Η Tesla αυξάνει την τιμή του Model Y σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες στις 22 Μαρτίου κατά περίπου 2.000 ευρώ, με την ανακοίνωση να γίνεται...
Autoblog.gr