Η Dyson έχει ανακοινώσει πως ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα κυκλοφορήσει το 2020 και ο James Dyson, o δισεκατομμυριούχος που έγινε γνωστός ως ο εφευρέτης της ηλεκτρικής σκούπας που δεν χρειάζεται σακούλα, αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες για το μοντέλο.

Σύμφωνα με τον Βρετανό εφευρέτη, το μοντέλο τους θα χρησιμοποιεί τεχνολογία που θα βασίζεται στις διάσημες σκούπες της εταιρίας, ενώ τόνισε πως θα προσφέρει έως και 160 χιλιόμετρα μεγαλύτερης αυτονομίας σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Η Dyson θέλει να χρησιμοποιεί τη δική της τεχνολογία μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων, έχοντας δεσμευτεί να ξοδέψει 2 δισ. στερλίνες στην τεχνολογία solid-state μπαταρίας και στον σχεδιασμό του οχήματος, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα πού θα κατασκευάζεται το όχημα, αν και έχει αποκλείσει τη συνεργασία με τις ήδη υπάρχουσες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Όπως είπε ο ίδιος, η εταιρεία του έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ενός «ριζοσπαστικό και διαφορετικό» ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με μια ομάδα 400 μηχανικών να εργάζεται εδώ και δυόμισι χρόνια στο project που μέχρι τώρα ήταν επτασφράγιστο μυστικό. Ο Dyson είπε πως σχεδιάζει να προσλάβει επιπλέον 3.000 μηχανικούς και επιστήμονες μέχρι το 2020 και να συνεργαστούν με περισσότερα από 40 πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Ο Βρετανός συμπλήρωσε πως δεν σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά ποσά σε δίκτυο ταχυφορτιστών, αφού θα βασιστεί στις εγκαταστάσεις που ήδη υπάρχουν ή ετοιμάζονται. Η πλατφόρμα του μοντέλου θα είναι νέα και θα αναπτυχθεί από την ίδια την Dyson, ενώ και το λογισμικό της αυτόνομης τεχνολογίας θα αναπτυχθεί από την ίδια την εταιρία.