To μουσείο της Citroen πουλάει μέρος της συλλογής του

Σχετικά άρθρα

Στις 10 Δεκεμβρίου θα δημοπρατηθεί μέρος της συλλογής του μουσείου της Citroen, καθώς όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και καιρό το PSA Group θέλει να φτιάξει ένα νέο μουσείο, που θα συστεγάσει μοντέλα της Peugeot και της Citroen.

Αυτό σημαίνει ότι 65 από τα 360+ αυτοκίνητα του μουσείου στο Aulnay-sous-Bois, καθώς και 90 αξεσουάρ θα βγουν στο σφυρί από την εταιρία Leclere Motorcars. Οι τιμές κυμαίνονται από €1.000 μέχρι €20.000, και κυρίως περιλαμβάνει μοντέλα παραγωγής της δεκαετίας του ’80, του ’90 και των ’00, όπως AX, ZX, Xsara, και XM (μαζί με το XM Break). Ακόμα, υπάρχουν και παλιότερα μοντέλα, της δεκαετίας του ’50 και του ’60, όπως το Traction 11 του 1953 και το Ami 6, καθώς και έξι προπολεμικά μοντέλα. Εκτός των άνωθεν, στο σφυρί θα βρουν και διάφορα concepts, πρωτότυπα, μοντέλα της Sbarro, το Xenia prototype του 1981, δύο από τα έξι Citroën Eco του 2000, κλπ.

Το νέο μουσείο αναμένεται να ανοίξει το 2019, με σκοπό να γιορταστούν τα 100 χρόνια ιστορίας της μάρκας με σήμα τα διακριτικά του λοχία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...