Είναι πολύ λογικό να πίστεψες ότι κάτι στον τίτλο δεν πάει καλά: ή ότι εσύ δεν διάβασες σωστά, ή ότι εγώ έχω κάνει κάποιο λάθος. Όχι, δε συμβαίνει τίποτα από τα δύο! Να ξεκινήσουμε από τα απλά: όλοι θέλουμε να έχουμε έναν δυνατότερο κινητήρα, όμως το ζήτημα είναι πως ίσως η οικονομική δυνατότητα του καθενός να μην το επιτρέπει αυτό.

Θέλεις ένα τρόπο για να δυναμώσεις τον κινητήρα σου; Πολλά μπορεί να σκέφτεσαι, αλλά η λύση έρχεται από ένα σκεύος που έχουμε όλοι στα σπίτια μας και δεν είναι άλλο από ένα… μπολ. Όσο απίστευτο κι αν σου φαίνεται, οι τύποι που θα δεις αντικατέστησαν το φίλτρο αέρα με ένα μπολ, και το αποτέλεσμα ήταν να δουν μεγαλύτερα νούμερα στο δυναμόμετρο, όχι απλώς συγκριτικά με τα κοινά φίλτρα αέρα, αλλά και όταν ο κινητήρας δεν τα είχε αυτά για να του στερούν αέρα, άρα και δύναμη. Ποιος να το περίμενε!

 • Marios Georgiades

  Φυσική

 • Smartass

  Ας πούμε ότι έχω αυτοκίνητο με V8 ή V6 κινητήρα τοποθετημένο κατά τον διαμήκη άξονα. Κόβω – καταστρέφω το κάπο και βάζω το μπολ όπως στο βίντεο.
  Όταν κινούμε με το αυτοκίνητο προς τα εμπρός πως θα εισέρχεται ο αέρας που απαιτείται για να γίνει η ανάμιξη με την βενζίνη έτσι ώστε να επιτευχθεί καύση εντός των κυλίνδρων; Τα αυτοκίνητα που έχουν αυτό το είδος εισαγωγή αέρα ή έχουν τροποποιημένο καπό (αν είναι ο κινητήρας μπροστά) για στέλνει κάθετα τον αέρα στον κινητήρα ή έχουν αεραγωγούς πχ φόρμουλα για στέλνουν κάθετα τον αέρα στον κινητήρα.
  Θέλω πολύ να δω Blower να κοιτά τον ουρανού!!
  https://uploads.disquscdn.com/images/f8e6451365ed24ce77fe02f17e8cdaf6560fb0b163408bb5ffd120f8a635c38d.jpg
  https://uploads.disquscdn.com/images/2f102473f1fb43aec5681cbe7b8d9aa833be3626dc2bc0b588566be4a1321c1e.jpg

  • Demetris Katsaris

   Πολύ σωστά. Έπειτα δεν υπάρχει σε εκείνο το δωμάτιο ροή αέρα / πίεση που υπάρχει σε ένα engine bay.

 • Anestis Genk

  ήταν κάποτε ένα βεντούρι

 • xtra

  ε, αφιλτραριστος αερας περνα ! λογικο !
  Με σκονες και νερα το μπολ θα γεμιζε…σαλατα

  • DJ_D

   Έχει φίλτρο πάνω η σαλατιέρα.