Σοκαρισμένος ο Brawn από την αντίδραση για τους κινητήρες του 2021

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 θέλει να βάλει τέλος στα προβλήματα που υπάρχουν με τους σημερινούς κινητήρες, όπως το κόστος και ο ήχος. Οι προτάσεις για τα power units του 2021 έχουν πέσει στο τραπέζι, με τις αντιδράσεις να είναι ανάμεικτες. Aston Martin, Red Bull, Ilmor και Cosworth είδαν θετικά τις ιδέες, ενώ αντίθετα η Mercedes, Ferrari και Renault δε συμφωνούν, με την ιταλική ομάδα να απειλεί με αποχώρηση από το άθλημα.

Ο Ross Brawn έχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για τους προτεινόμενους κανονισμούς, και ο Βρετανός δηλώνει τώρα λίγο σοκαρισμένος από το κύμα αντιδράσεων που υπήρξε, ενώ τονίζει πως δεν είχε σκοπό να προκαλέσει τέτοια αναστάτωση, αφού δεν είναι μικρό πράγμα να απειλεί η Ferrari με αποχώρηση από τη Formula 1.

Ήταν λίγο σοκαριστική η αντίδραση που είχαμε. Ως αποτέλεσμα, θα μπορούσαμε να το παρουσιάσουμε διαφορετικά. Όμως, δεν προέβλεψα ότι η αντίδραση θα ήταν τόσο δυνατή. Είχαμε ακόμα μία συνάντηση από τότε κι έκανα το συγκεκριμένο σχόλιο. Αν αυτό ήταν που προκάλεσε τη μεγαλύτερη αναστάτωση, τότε ζητώ συγγνώμη. Αλλά, ας μην ξεχνάμε τι προσπαθούμε να κάνουμε. Αν ένιωσαν άβολα με τον τρόπο που το παρουσιάσαμε, τότε δεν το κάναμε επίτηδες.

Όσον αφορά τους φόβους για τυποποιημένους κινητήρες, ο Brawn θεωρεί ότι το κάθε power unit θα έχει τη δική του ταυτότητα, απαντώντας έτσι και στις ανησυχίες της Ferrari.

Αναγνωρίζω ότι είναι σημαντικό να διατηρήσουμε την ταυτότητα ενός κινητήρα Ferrari ή Mercedes. Πρέπει να μπορούν να πουν: «Αυτός είναι ο κινητήρας μας.» Δε νομίζω ότι έχουμε περάσει αυτό το όριο, τώρα η πρόταση είναι στο τραπέζι και πρέπει να συναντηθούμε και να καταλάβουμε με τι είναι άνετοι και με τι όχι. Όλοι οι κατασκευαστές προτιμούν ένα μεγάλο κομμάτι της πρότασης, αλλά δεν είναι πάντα το ίδιο κομμάτι.

Ο 62χρονος επισημαίνει πως η Formula 1 είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις, αρκεί βέβαια αυτές να ικανοποιούν τους στόχους. Οι λύσεις που είδαμε σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνιμες, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε έστω και μικρές αλλαγές στο μέλλον.

Αν ένας κατασκευαστής μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχει καλύτερος τρόπος από αυτόν, μπορεί να το προτείνει. Ότι, δηλαδή, είναι πιο φθηνός, πιο ελκυστικός για τους οπαδούς, ότι είναι κάτι με το οποίο ένας νέος κατασκευαστής θα μπορούσε να ασχοληθεί. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο, γιατί όχι; Δεν έχουμε παντρευτεί τις συγκεκριμένες προτάσεις. Με τις γνώσεις και τη δουλειά που έχουμε κάνει, πιστεύουμε ότι αυτές είναι οι λύσεις που μπορούν να δουλέψουν. Αν κάποιος έχει άλλη λύση που πιστεύει ότι θα έχει τον ίδιο στόχο, δε θα πούμε όχι.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...