Williams: Δύσκολη η ενσωμάτωση του συστήματος Halo

Σχετικά άρθρα

Μία από τις λίγες αλλαγές αλλά σημαντικές αλλαγές που θα φέρουν τα νέα μονοθέσια είναι η Halo προστασία. Η FIA θέλει να αυξήσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια των οδηγών, γι’ αυτό και από την επόμενη χρονιά θα έχουμε προστασία του κεφαλιού, κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος.

Αυτό δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο για τους τεχνικούς στα εργοστάσια, διότι θα πρέπει να ενσωματώσουν όσο καλύτερα γίνεται το σύστημα στα μονοθέσιά τους, κάτι που δεν έχει τελειοποιηθεί ακόμα, τουλάχιστον σύμφωνα με τα λεγόμενα του Paddy Lowe, Τεχνικού Διευθυντή της Williams.

Είναι ένα μεγάλο project για το μονοθέσιο. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό, και η ενσωμάτωση είναι αρκετά δύσκολη. Υπάρχουν πολλά υψηλά φορτία για να φιλοξενήσουμε, οπότε πιστεύω πως ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα είναι στη δομή και όχι στην αεροδυναμική. Υπάρχει κάποια απόδοση στον σχεδιασμό του Halo.

Όπως λέει ο Βρετανός, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι το βάρος και όχι η αεροδυναμική, καθώς η εκεί ο αντίκτυπος θα είναι ο μικρότερος απ’ ό,τι μπορεί πολλοί να πιστεύουν.

Πιθανώς, το βασικό είναι πόσο αποτελεσματικά μπορείς να παρέχεις την κατάλληλη τοποθέτηση για να ικανοποιήσεις τα φορτία, πόσο βάρος θα πρέπει να πετάξεις στο πρόβλημα; Επειδή όλα είναι βάρος. Υπάρχουν κάποιες μικρές αεροδυναμικές επιδράσεις. Δεν το έχουμε δει σαν ένα μεγάλο project, η ζημιά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Υπάρχει ένα περιθώριο για βελτίωση, αλλά όχι μεγάλο.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr