Κατά τους τελευταίους 12 μήνες, η Tesla έχει ξοδέψει 4,2 δισ. δολάρια κατά τους τελευταίους 12 μήνες, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 8.000 δολάρια το λεπτό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, αν η Tesla συνεχίσει να ξοδεύει με τέτοιο ρυθμό τα χρήματά της, τότε θα εξαντλήσει τα ταμειακά διαθέσιμα της μέχρι τις 6 Αυγούστου του 2018. Αυτό φυσικά και είναι μια υποθετική οικονομική ανάλυση, που δεν λαμβάνει υπόψη τα έσοδα που εισρέουν στα ταμεία της Tesla από τις πωλήσεις και τις παραγγελίες των προϊόντων της. Η Tesla την περίοδο αυτή προσπαθεί να βάλει την παραγωγή του Model 3 σε κανονικούς ρυθμούς, ενώ ανακοίνωσε το φορτηγό της και το εντυπωσιακό νέο Roadster. Αναλυτές εκτιμούν πως η Tesla θα συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 2 δισ. δολαρίων ή και περισσότερο, μέχρι τα μέσα του 2018.

Οι επενδυτές μέχρι στιγμής δείχνουν να στηρίζουν την Tesla, η μετοχή της οποίας κυμαίνεται σήμερα στα σχεδόν 320 δολάρια, 40% αυξημένη από τις αρχές του 2017. Η Tesla έχει κεφαλαιοποίηση άνω των 53 δισ. δολαρίων, περισσότερα από τα 48 δισ. της Ford και τα 28 δισ. της Fiat Chrysler, παρότι οι εταιρίες αυτές καταγράφουν σταθερά τριμηνιαία κέρδη. Μάλιστα αναλυτής της Morgan Stanley θεωρεί πως η τιμή της μετοχής της Tesla θα φτάσει τα 400 δολάρια μέσα στους επόμενους μήνες.