Επίσημο: Tesla Semi, φορτηγό που κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 5 δευτ!

Σχετικά άρθρα

Η Tesla μαζί με το εντυπωσιακό Roadster, παρουσιάζει και το φορτηγό της. Με εντυπωσιακό σχεδιασμό και επιδόσεις που θα ζήλευε κάθε γρήγορο σπορ μοντέλο, το Tesla Semi είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 5 δευτερόλεπτα όταν δεν κουβάλα καρότσα, ενώ όταν ρυμουλκεί φορτίο 36.290 κιλών είναι σε θέση να κάνει τα 0-96 χλμ/ώρα σε 20 δευτερόλεπτα, ενώ μπορεί να ανέβει ανηφόρα κλίσης 5% με σταθερή ταχύτητα 105 χλμ/ώρα.

Διαθέτει τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτροκινητήρες, που δίνουν κίνηση στους τέσσερις πίσω τροχούς, με τον κάθ’έναν να ρυθμίζει δυναμική την ροπή του.

Η αυτονομία του σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμων ανέρχεται στα 805 χλμ, με την αεροδυναμική του φορτηγού, το επίπεδο πάτωμα και τα πλευρικά πτερύγια που κλείνουν το κενό ανάμεσα στον τράκτορα και στη καρότσα, να συμβάλουν θετικά στην αυτονομία. Η Tesla αναφέρει μάλιστα πως το φορτηγό της, έχει καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή οπισθέλκουσας (0,36 Cd) σε σχέση με την Bugatti Chiron (0,38 Cd) και πολύ καλύτερη από τα φορτηγά με κινητήρες πετρελαίου που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά (0,65-0,70 Cd).

Φυσικά, το μεγάλο ζήτημα είναι ο χρόνος επαναφόρτισης. Η Tesla για να το λύσει, παρουσιάζει ένα νέο δίκτυο ταχυφορτιστών, το DC megacharger, που μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες στο 80% (643 χλμ) μέσα σε μόλις 30 λεπτά! Οι φορτιστές αυτοί θα είναι εγκατεστημένοι σε στάσεις φορτηγών και σε άλλες τοποθεσίες, έτσι ώστε τα φορτηγά να μπορούν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους ακόμη και σε πολύ μεγάλα ταξίδια.

Στο εσωτερικό του Tesla Semi υπάρχει μονάχα μια θέση καθίσματος, με δύο οθόνες αφής να πλαισιώνουν το τιμόνι. Οι κάμερες βοηθούν στην παρακολούθηση των τυφλών σημείων, ενώ φυσικά εξοπλίζεται με μια σουίτα συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης. Μάλιστα διαθέτει και μια αυτόνομη λειτουργία οδήγησης, όταν το φορτηγό κινείται σε ένα κομβόι φορτηγών, με το αυτόνομο σύστημα να ακολουθεί το κομβόι.

Επίσης το Enhanced Autopilot, που βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό, διαθέτει σύστημα υποστήριξης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας και αυτόνομο φρενάρισμα.

Την τιμή του Semi η Tesla δεν την ανακοίνωσε, αλλά ισχυρίζεται πως οι ιδιοκτήτες θα κάνουν εξοικονόμηση καυσίμου ύψους 200.000 δολαρίων μέσα σε 1 εκατομμύριο μίλια (1,61 εκατ. χλμ). Το μοντέλο θα περάσει στη παραγωγή το 2019 και ήδη η Tesla δέχεται κρατήσεις, αρκεί κάποιος να της καταθέσει 5.000 δολάρια ανά φορτηγό.

Σε ότι αφορά την εγγύηση, η Tesla δίνει εγγύηση στο Semi 1,61 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Τέλος η Tesla έδωσε και μια teaser φωτογραφία του pickup που ετοιμάζει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο μέσα από αυτό το επικό drone video

Η Tesla δημοσίευσε ένα επικό βίντεο μέσα από τις εγκαταστάσεις του εργοστάσιου της, που βρίσκεται λίγο έξω από το Βερολίνο της Γερμανία. Τα 3,5 λεπτά...

Η Ινδία μειώνει τον φόρο εισαγωγής στα ηλεκτρικά σε όποια εταιρία επενδύσει 500 εκατ. δολάρια

Η Ινδία ανακοίνωσε την πρόθεση της να μειώσει τους φόρους εισαγωγής σε ηλεκτρικά οχήματα, για εταιρείες που θα δεσμευτούν για επενδύσεις τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων...

Κάποιος έβαψε το Tesla Cybertruck του στο κόκκινο της Ferrari

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Cybertruck στο Τέξας των ΗΠΑ θέλησε να αλλάξει το χρώμα του αυτοκινήτου του, επιλέγοντας το διάσημο κόκκινο "Rosso Corsa" της...

Δες ποιες σφαίρες μπορεί και ποιες δεν μπορεί να σταματήσει το σώμα του Tesla Cybertruck

Η Tesla υποστηρίζει πως το σώμα του Cybertruck από ανοξείδωτο χάλυβα είναι αλεξίσφαιρο, σταματώντας σφαίρες από όπλο Tommy (Thompson) διαμετρήματος 11,43 χιλιοστών, από πιστόλι...
Autoblog.gr