Επίσημο: Νέο Infiniti QX50 με κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης

Σχετικά άρθρα

Η Infiniti παρουσίασε το νέο της μεσαίο SUV που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Λος Άντζελες την επόμενη εβδομάδα.

Σχεδιαστικά το νέο SUV ακολουθεί τη φιλοσοφία του QX50 Concept, έχοντας μικρές διαφορές στη μπροστά μάσκα, στα φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχουν περισσότερα χρωμιομένα διακοσμητικά. Το SUV έχει μήκος 4,693 μέτρα, πλάτος 1,9 μέτρα και ύψος 1,679 μέτρων.

https://youtu.be/3rn-gZNJBIU

Διαθέτει το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης ProPilot, με την πλατφόρμα του μοντέλου να είναι νέα, όντας 23% πιο άκαμπτη σε σχέση με την πλατφόρμα της προηγούμενης γενιάς. Το μεγάλο νέο δεν είναι ωστόσο η πλατφόρμα, αλλά το γεγονός πως θα γίνει το πρώτο αυτοκίνητο της Infiniti που θα φορέσει τον ολοκαίνουργιο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα 2.0-λίτρων με μεταβλητή τεχνολογία συμπίεσης.

Ο VC-Turbo κινητήρας που αλλάζει τον λόγο της συμπίεσης από 8:1 σε 14:1, αποδίδει 272 άλογα και 380 Nm ροπής, συνδυάζεται αποκλειστικά με CVT κιβώτιο και επιτρέπει στο QX50 να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6,8 δευτερόλεπτα στη προσθιοκίνητη έκδοση, ενώ η τετρακίνητη έκδοση χρειάζεται μόλις 6,4 δευτερόλεπτα, γρηγορότερα από οποιονδήποτε 2,0-λιτρο ανταγωνιστή του μοντέλου.

Παράλληλα καταναλώνει 35% λιγότερη βενζίνη από το προηγούμενο QX50 με τον 3,7-λίτρων V6 κινητήρα απόδοσης 325 ίππων με 361 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα του νέου QX50 με τον συγκεκριμένο κινητήρα ανέρχεται στα 230 χλμ/ώρα. Περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτόν, αλλά και για το πως λειτουργεί η μεταβλητή συμπίεση μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Infiniti QX80

Η Infiniti παρουσιάζει το νέο QX80, με το μεγάλο SUV να αντλεί στοιχεία από το QX Monograph concept που παρουσιάστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Κίνηση...