Μέχρι και σήμερα, η Subaru έχει αποφύγει να μπει στον κλάδο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, αλλά οι αυστηρότεροι κανονισμοί εκπομπών σε όλο τον κόσμο, έχουν κάνει την ιαπωνική εταιρία να επανεξετάσει τις επιλογές της. Έτσι με την εταιρία να επενδύει χρηματικά ποσά ρεκόρ στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, θα παρουσιάσει μέσα στα επόμενα χρόνια, τόσο ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, όπως και ένα αμιγώς ηλεκτρικό,

Το plug-in hybrid αναμένεται στην αγορά το 2018, ενώ το πλήρως ηλεκτρικό το 2021, με τον CEO της Subaru, Yasuyuki Yoshinaga, σε συνέντευξή του να δηλώνει πως δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί μια ειδική πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά/υβριδικά αυτοκίνητα, τα οποία θα βασίζονται στη νέα SGP πλατφόρμα (Subaru Global Platform), η οποία έχει αναπτυχθεί προκειμένου να μπορεί να φιλοξενήσει και ηλεκτροκινητήρες. Με τον τρόπο αυτό η Subaru δεν χρειάζεται να συνεργαστεί με κάποιον άλλον κατασκευαστή, αλλά μόνο με έναν προμηθευτή που θα της δώσει τους ηλεκτροκινητήρες και τις μπαταρίες. Η απόφαση για το ποιος θα είναι ο προμηθευτής των μπαταριών θα παρθεί σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα, με τους πιθανότερους να είναι η Panasonic και η Samsung.

Αναφορές θέλουν την Subaru να παρουσιάζει τις υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις των Outback και Forester, με τον Yoshinaga να μην τις επιβεβαιώνει, λέγοντας πως αν ένα μοντέλο της Subaru είναι ελκυστικό προκειμένου να αποκτήσει υβριδική και ηλεκτρική έκδοση, αυτό είναι το XV.

Η Subaru θα επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. ευρώ στον τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και εκτός από τις υβριδικές και ηλεκτρικές τεχνολογίες, οι μηχανικοί της αναπτύσσουν επίσης τεχνολογίες υποβοήθησης του οδηγού, τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και συνδεδεμένων οχημάτων.

  • SAMURAI-66

    Σιγουρα θα πανε μαζι παρεα με την toyota τον δρομο της εξελιξης και στα ηλεκτροκινητα διαθετωντας η μια στην αλλη την κοινη τεχνολογια τους για μειωση κοστους με την panasonic να ειναι στανταρ συνοδοιπορος τους σε αυτο την σχεση.
    Γεγονος ειναι πως τελευταια εχει τεραστια ανοδο στης μετοχες της η subaru σε πωλησεις αξια και ανοδο του ηδη πολυ καλου στην διεθνη αγορα ονοματος της με αυτη της αμερικης να της δινει μαλιστα το καλυτερο προσημο για το μελλον της.
    Μια και ο λογος για την γνωστη εταιρεια με σημα της πλειαδες μια τουμπανιασμενη εικονα του επερχομενου wrx sti εκανε την εμφανιση της στο ιαπωνικο site motormagazine ετσι για να μας κραταει σε εγρηγορση και να μας ταραξει λιγο τον υπνο!!
    https://uploads.disquscdn.com/images/7b7c6ae3ad7c1475957613d24f5f2f083bdb7ac430130602cb88688a6edd2280.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/494d4e620427b6a30d252aef17a35a3c3108ea0246709c5a36e8e36ee050cc45.jpg