Μόνο ως backup θα χρησιμοποιηθεί η πολύ σκληρή γόμα το 2018

Σχετικά άρθρα

Οι προβλέψεις της Pirelli για τη φετινή σεζόν διαψεύστηκαν όσον αφορά τον ρυθμό φθοράς των ελαστικών και τον ρυθμό ανάπτυξης των μονοθεσίων. Ο Ιταλός κατασκευαστής πίστευε ότι τα μονοθέσια θα γίνουν πολύ γρήγορα στο τέλος της σεζόν, γι’ αυτό και τα φετινά ελαστικά ήταν σκληρότερα συγκριτικά με τα περσινά.

Οι μηχανικοί της εταιρείας κατάλαβαν ότι αυτό δε συνέβη, έτσι τα ελαστικά του 2018 θα είναι πιο μαλακά, ενώ ντεμπούτο θα κάνει η hypersoft, που θα είναι πολύ πιο γρήγορη από την ultrasoft. Βέβαια, η Pirelli διεύρυνε και το άλλο άκρο της γκάμας της, εισάγοντας την πολύ σκληρή γόμα. Το 2017, η σκληρή γόμα φορέθηκε μόνο στο Ισπανικό Grand Prix, αφού σε κανέναν οδηγό δεν άρεσε, όντας πολύ πιο σκληρή απ’ ό,τι θα ήθελαν.

Αυτό αναμένεται να συμβεί του χρόνου με την πολύ σκληρή γόμα, με τον Mario Isola να παραδέχεται ότι η συγκεκριμένη γόμα βρίσκεται εκεί μόνο σε περίπτωση που τα μονοθέσια γίνουν πολύ πιο γρήγορα στο δεύτερο μισό και χρειαστεί να φορέσουν πιο σκληρά ελαστικά.

Δεν είναι πραγματικά μια γόμα που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε την επόμενη σεζόν, είναι γόμα για backup. Θέλαμε να την έχουμε στην γκάμα, επειδή, αν, για κάποιον λόγο, υποτιμήσουμε τον ρυθμό ανάπτυξης των μονοθεσίων στο στο τέλος της σεζόν, θα την έχουμε στην γκάμα, αν χρειαστεί κατά ένα βήμα πιο σκληρό ελαστικό. Αυτή τη στιγμή, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τις γόμες από τη σκληρή μέχρι την hypersoft.

Ο επί κεφαλής του μηχανοκίνητου τμήματος της Pirelli επισημαίνει πως η επιλογή των ελαστικών σε κάθε Grand Prix γίνεται με γνώμονα την ικανοποίησε όλων των ομάδων και σε καμία περίπτωση για να ευνοήσουν τις κορυφαίες ή τις τελευταίες ομάδες.

Πάντα θέλουμε να σκεφτόμαστε στον μέσο όσο και ποτέ δεν κάνουμε επιλογές για τις κορυφαίες ομάδες ή τις ομάδες που είναι στο πίσω μέρος του grid. Πάντα σκεφτόμαστε όλο το πακέτο και θα πρέπει να κάνουμε μια επιλογή που είναι καλή για όλους. Στόχος είναι να έχουμε τρεις γόμες σε κάθε αγώνα την επόμενη σεζόν. Οπότε, όχι μία γόμα που είναι πολύ σκληρή, με αποτέλεσμα να εστιάζουν στις δύο μαλακότερες γόμες. Θέλουμε να έχουμε αυτές τις τρεις γόμες και να τις χρησιμοποιούν στον αγώνα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα