Δεν σταματάει η παρουσίαση one-off εκδόσεων της Zonda, παρόλο που η επίσημη παραγωγή της έχει σταματήσει εδώ και αρκετά χρόνια, και η Huayra έχει ξεπουλήσει (τόσο η κανονική, όσο και η limited edition BC). Η τελευταία ειδική έκδοση της μυθικής Pagani ακούει στο όνομα Riviera και, χθες έγινε η επίσημη αποκάλυψή της.

Το αυτοκίνητο έχει εμφανείς ομοιότητες με τις Zonda Cinque και Revolucion. Από την τελευταία ειδικά, δανείζεται το shark fin που έχει πήξει το μάτι μας να βλέπουμε στην Formula 1.

Αρχικά, το συγκεκριμένο μοντέλο ξεκίνησε την καριέρα του ως μια κίτρινη Zonda F. Κατόπιν αιτήματος (και πακτωλού χρημάτων) του ιδιοκτήτη του, το εργοστάσιο ονείρων στο Cesario sul Panaro της Ιταλίας δέχτηκε να μετατρέψει την «ταπεινή» F, σε ένα μοναδικό κομψοτέχνημα που αποδίδει τα σέβη του στη γαλλική Ριβιέρα. Εξ’ου και ο γαλανόλευκος χρωματισμός.

Να θυμίσω ότι η Zonda F ήταν ο φόρος τιμής του Horacio Pagani στον συμπατριώτη του και θρύλο της F1, Juan Manuel Fangio. O ατμοσφαιρικός V12 των 7,3 λίτρων αποδίδει 600 άλογα και η παραγωγή της περιορίστηκε στα μόλις 25 κομμάτια.