Η Renault ανακοίνωσε έναν νέο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,3-λίτρων, που αποτελεί το πρώτο μέλος μιας νέας οικογένεια κινητήρων με την κωδική ονομασία HR13.

Πρόκειται για ένα εντελώς νέο τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο βενζίνης με σύστημα άμεσου ψεκασμού, το οποίο εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Daimler και θα τοποθετηθεί για πρώτη φορά στα νέα Scenic και Grand Scenic.

Ο νέος κινητήρας έχει χωρητικότητα 1.3 λίτρων, και θα είναι διαθέσιμος σε μία σειρά εκδόσεων με απόδοση από 115 έως και 160 ίππους. Διαθέτοντας μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, όπως ειδική επένδυση στους κυλίνδρους για μείωση των τριβών και βελτιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας, ο νέος κινητήρας ξεχωρίζει τόσο για την απόδοση, όσο και τα χαρακτηριστικά λειτουργίας.

Αντίστοιχα η αύξηση της πίεσης του συστήματος άμεσου ψεκασμού στα 250 bar, ο σχεδιασμός του θαλάμου καύσης και το διπλό σύστημα μεταβλητού χρονισμού, προσφέρουν ελαστικότητα τόσο στις χαμηλές όσο και τις μεσαίες στροφές, όπως επίσης και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η αξιοπιστία του συνόλου έχει εξασφαλιστεί από τις εξελιγμένες μεθόδους παραγωγής που εφαρμόζει η Renault, αλλά και από τις εντατικές δοκιμές του νέου κινητήρα που ξεπέρασαν τις 40.000 ώρες.

Το νέο κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με μηχανικά κιβώτια, καθώς και με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC. Μετά τα Scenic και Grand Scenic, τα οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμα με το νέο σύνολο μέσα στο 2018, ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί και σε άλλα μοντέλα του Groupe Renault.

 • Smartass

  Σίγουρα θα βγάλει η Renault κινητήρα ΗR13;
  Γιατί σειρά κινητήρων ΗR έχει η Nissan.
  HR10DDT, HR12DDT, HR12DDR, HR10DE, HR12DE, HR15DE, HR16DE.

  • Pandal

   θα βγαλει… απλα θα ειναι της νισαν.
   και φτανουμε στο σημειο τελικα οι περισοτεροι να μην γνωριζουν τι αυτοκινητο εχουν!

  • Lefteris Blitsis

   σκεψου ομως οτι σε λιγα χρονια αμα ψαχνεις ανταλλακτικα για το ρενο σου θα τα βρισκεις απο νισαν κλπ. δεν ειναι και ασχημο

 • Contor

  Προσεχώς και στην νέα A-class… :P

  • Mika

   Eυκολα!!!
   :p

 • Mika

  M αρεσε παρα πολυ το νεο Scenic στην εκθεση, με ενα τετοιο κινητηρα θα ειναι σουπερ.