Η Veloce Classic and Sports Cars London, του φίλου και αναγνώστη Δημήτριου Σπυρόπουλου, έβγαλε προς πώληση μία εξαιρετικά σπάνια BMW E30 Alpina C2 2.5. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα 75 που παρήχθησαν συνολικά, και έχει γράψει μόλις 58.790 χλμ. από το 1985, βρισκόμενο σε πραγματικά εξαιρετική κατάσταση.

Η Alpina E30 φοράει έναν αναβαθμισμένο 6-κύλινδρο εν σειρά κινητήρα 2,5 λίτρων, που αποδίδει 185 ίππους και 244 Nm ροπή. Η κίνηση περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 5-τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, κλειστών σχέσεων, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε περίπου 7 δευτερόλεπτα και η τελική είναι 215 χλμ/ώρα. Διαθέτει διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, πιστόνια της Mahle, μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου και ηλεκτρική ηλιοροφή. Το εξωτερικό είναι στο το αυθεντικό μαύρο χρώμα, ενώ φυσικά πατάει στις χαρακτηριστικές πολυάκτινες ζάντες της Alpina.

Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τα €70.000, με το αυτοκίνητο να βρίσκεται στην Αθήνα και η φωτογράφιση να έχει γίνει από τον Μάνο Κουντούρη.