Η Mercedes αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας G-Glass, που θα κάνει επίσημο ντεμπούτο στην έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο. Σε αυτό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3″ αλλά και η 12,3″ οθόνη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Οι αεραγωγοί έχουν κυκλικό σχήμα, με την κονσόλα να διαθέτει ξύλινες, carbon και αλουμινένιες λεπτομέρειες.

Η βασική έκδοση φέρει συμβατικό, αναλογικό πίνακα οργάνων που συνδυάζεται με μία οθόνη 7 ιντσών, ενώ στην κεντρική κονσόλα υπάρχει μία οθόνη 8,4 ιντσών. Οι επιβάτες διαθέτουν περισσότερο χώρο στη διάθεσή τους, με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων να αναδιπλώνονται σε ποσοστό 40:60.

Η νέα G-Class έχει ως κύριο χαρακτηριστικό το πλατύτερο σώμα κατά 10 εκατοστά και έτσι θα προσφέρει φαρδύτερο μετατρόχιο, βελτιώνοντας την οδική συμπεριφορά της. Το βάρος της αναμένεται να μειωθεί κατά 200-400 κιλά, μιας και θα κάνει χρήση χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμινίου, ενώ για πρώτη φορά θα προσφέρεται και με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με V6 και V8 κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου και στη κορυφή της γκάμας θα υπάρξουν οι G63 AMG και G65 AMG. Η νέα G-Class θα φορέσει πνευματική ανάρτηση για πρώτη φορά, με τους ιδιοκτήτες να μπορούν να αυξομειώσουν την απόσταση του αυτοκινήτου από το οδόστρωμα με το πάτημα ενός κουμπιού, με το σύστημα διεύθυνσης να είναι ηλεκτρομηχανικό, και την μπροστά ανάρτηση να διαθέτει πολλαπλούς συνδέσμους.