Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, τον περασμένο Μάιο, προχώρησε σε μήνυση κατά της Fiat Chrysler Automobiles λόγω των λογισμικών εξαπάτησης εκπομπών σε σχεδόν 104.000 οχήματα με κινητήρες 3.0 EcoDiesel. Τα συγκεκριμένα λογισμικά έκαναν τα συστήματα ελέγχου εκπομπών των οχημάτων να λειτουργούν διαφορετικά και λιγότερο αποτελεσματικά κατά τη διάρκεια ορισμένων συνθηκών οδήγησης, σύμφωνα με δήλωση του Οργανισμού Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

Με την FCA να μπορεί να πουλά πλέον τα συγκεκριμένα diesel μοντέλα της στις ΗΠΑ, η εταιρία βρίσκεται πολύ κοντά σε εξωδικαστική συμφωνία με τις αρχές των ΗΠΑ, προκειμένου να τελειώσει οριστικά η συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι αναφορές θέλουν τους δικηγόρους της FCA να βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες τόσο με τις αρχές των ΗΠΑ, όσο και με τους δικηγόρους αρκετών εκ των 104.000 ιδιοκτητών των diesel αυτοκινήτων που εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα και λογικά προς την άνοιξη θα ανακοινωθεί η τελική συμφωνία που σίγουρα θα διαθέτει και την επιβολή κάποιου χρηματικού προστίμου στην FCA.