Ένα αγωνιστικό του Bizzarrini στο γκαράζ του Jay Leno

Σχετικά άρθρα

Υπήρχε κάποτε ένας μηχανικός της Alfa Romeo που άκουγε στο όνομα Giotto Bizzarrini, ένας μηχανικός που εργάστηκε με υπερηφάνεια για τρία χρόνια στην Alfa Romeo, αλλά το 1957 μεταπήδησε στην Ferrari. O Bizzarrini ανέλαβε την θέση του αρχιμηχανικού της Scuderia και ήταν εν μέρει υπεύθυνος για την απόλυτη Ferrari 250 GTO.

Μετά από μια διαμάχη που είχε με τον Enzo Ferrari το 1961, ο Bizzarrini παραιτήθηκε από την Ferrari και πήγε να εργαστεί στην ιταλική εταιρία Iso αλλά και στην ATS. Σε αυτές ανάλαβε την κατασκευή αγωνιστικών και supercars αυτοκινήτων για τον δρόμο. Ανάμεσα τους και αυτό το αγωνιστικό που βλέπουμε στο πιο πρόσφατο video του Jay Leno.

Το αγωνιστικό κέρδισε στην κατηγορία του (αυτοκίνητα άνω των 5.000 κ.εκ) στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans το 1965 και σήμερα ανήκει στον Bruce Meyer, ο οποίος μοιράζεται μαζί σου την ιστορία του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...