Η Infiniti έδωσε μια νέα teaser φωτογραφία από το πρωτότυπο sedan που θα παρουσιάσει στην έκθεση του Detroit σε λίγες ημέρες, δίνοντας μας παράλληλα το όνομα του. Αυτό είναι Q Inspiration Concept, με το πρωτότυπο να φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας και σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Karim Habib:

Το νέο πρωτότυπο της Infiniti θα πάει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ενός sedan στο επόμενο στάδιο εξέλιξης. Κάνουμε στροφή σε έξυπνα, πιο συμπαγή και λιγότερο ενοχλητικά συστήματα κίνησης και έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική μορφή με ρέουσες γραμμές.

Με την μεγάλη, μακριά καμπίνα και τις ισορροπημένες αναλογίες και τη μυώδες εμφάνιση, το πρωτότυπο αναδεικνύει μια νέα εποχή για τα μοντέλα της Infiniti.

Το πρωτότυπο διαθέτει ένα αρκετά απλό σχέδιο με ρέουσα οροφή και προεξέχοντα φτερά. Ένας αεραγωγός πίσω από τα μπροστινά φτερά προσθέτει μια sport αίσθηση, με το στρογγυλεμένο πίσω μέρος να χαρακτηρίζεται από στενά φωτιστικά σώματα, που περικλείουν όλο το πλάτος του οχήματος. Οι εξατμίσεις είναι ενσωματωμένες στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, ενώ η γυάλινη οροφή δημιουργεί μια ευήλια καμπίνα.

Λογικά θα είναι είτε υβριδικό, είτε αμιγώς ηλεκτρικό και θα αποτελέσει τον προπομπό του νέου μεγάλου σεντάν της Infiniti.