Το 2017, η Infiniti πούλησε 48.408 αυτοκίνητο στην Κίνα, σημειώνοντας 16% αύξηση σε σχέση με το 2016, κάνοντας παράλληλα ρεκόρ πωλήσεων. Με την αγορά της Κίνας να έχει τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από κάθε άλλη παγκοσμίως, το premium ιαπωνικό brand ανακοίνωσε τα πλάνα της για την κατασκευή 5 νέων μοντέλων στην Κίνα, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Infiniti, Roland Krueger, δήλωσε:

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, η Infiniti σχεδιάζει να κατασκευάσει πέντε νέα οχήματα στην Κίνα, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις μας εδώ, στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά μας παγκοσμίως. Ως μέρος του χάρτη μας για την ηλεκτροποίηση της γκάμας μας, αναμένουμε ότι έως το 2025, το 50% των νέων οχημάτων της Infiniti που θα πωλούνται παγκοσμίως και στην Κίνα θα είναι ηλεκτρικά.

Η Infiniti, μαζί με τον συνεργάτη μας Dongfeng Motor Company Ltd, επιδιώκει την εντοπιότητα στην Κίνα για την Κίνα, επεκτείνοντας το δικτύου μας και εισάγοντας νέες τεχνολογίες, όπως τον πρώτο VC-Turbo κινητήρα στον κόσμο και την ηλεκτροκίνηση. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κάνουμε την Infiniti την κορυφαία premium μάρκα στην αγορά.

Πρώτο μοντέλο που θα κατασκευάζεται στην Κίνα, θα είναι το QX50, το οποίο θα παρουσιάσει η εταιρία στην επερχόμενη έκθεση του Πεκίνου, και θα είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για την τοπική αγορά.

Στο περίπτερο της, η Infiniti θα έχει και το Q inspiration concept, που δείχνει την σχεδιαστική ταυτότητα που θα ακολουθήσει η μάρκα στο μέλλον.