Η Nvidia παρουσιάζει νέο τσιπ για την αυτόνομη οδήγηση και συνεργάζεται με VW, Uber, Baidu και Aurora

Σχετικά άρθρα

Η Nvidia ανακοίνωσε συνεργασία με την VW, Uber, την κινέζικη Baidu και την Aurora, προκειμένου να επεκτείνει την παρουσία της στην αυτοκινητοβιομηχανία και στα αυτόνομα συστήματα που αναπτύσσονται καθημερινά.

Η Uber θα χρησιμοποιήσει τους επεξεργαστές της Νvidia σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα εγκαταστήσει τον στόλο της με αυτόνομα οχήματα, όπως ανακοίνωσαν οι εταιρείες στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας την Κυριακή.

Η Nvidia θα παρέχει στις εταιρίες το τσιπ Drive Xavier που θα τοποθετηθεί στα συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και 5. Το τσιπ μπορεί να κάνει 30 τρισεκατομμύρια διεργασίες το δευτερόλεπτο καταναλώνοντας ενέργεια 30 watts, η οποία είναι 15 φορές πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη αρχιτεκτονική της εταιρείας.

Το τσιπ Drive Xavier έχει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, οκταπύρηνο επεξεργαστή, GPU 512 πυρήνων βασισμένο στην αρχιτεκτονική Volta της Nvidia, που διαθέτει εξαρτήματα προσαρμοσμένα για την επιτάχυνση της βαθιάς μάθησης και της επεξεργασίας βίντεο 8Κ.

Ο υπερυπολογιστής που έχει αναπτύξει η Intel, ο Drive PX Pegasus, που επιτρέπει την πλήρως αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων, αποτελείται από δύο Drive Xavier και από δύο επόμενης γενιάς GPU της εταιρίας και είναι σε θέση να κάνει 320 τρισεκατομμύρια διεργασίες το δευτερόλεπτο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...