Η Fisker παρουσίασε στην CES το EMotion. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 145 kWh, η οποία όπως καταλαβαίνεις είναι 45% μεγαλύτερη από αυτή που τοποθετείται στα Tesla Models S και X 100D.

Το αυτοκίνητο έχει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, κοστίζει από 129.000 έως 190.000 δολάρια και είναι κατασκευασμένο από cabon και αλουμίνιο, εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα αγνώστου ιπποδύναμης μέχρι στιγμής και τροφοδοτείται από από μια νέα μπαταρία που του δίνει αυτονομία 400 μιλίων (640 χλμ). Μέσα σε μόλις 9 λεπτά φόρτισης με ταχυφορτιστή, το αυτοκίνητο μπορεί να έχει 160 χλμ αυτονομίας, ενώ φέρει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 4 με 5 LiDAR και οπτικούς αισθητήρες 360 μοιρών.

Οι πωλήσεις του πολυτελούς ηλεκτρικού αυτοκινήτου που θα έχει τελική ταχύτητα 260 χλμ/ώρα θα ξεκινήσουν το 2019. Ο πίσω δεξιά επιβάτης μπορεί να έχει μπροστά του μια κυρτή οθόνη 27″, με την εταιρία να τοποθετεί δερμάτινες επενδύσεις, ενώ θα προσφέρει και ένα vegan εσωτερικό.

Στο εσωτερικό συναντάμε τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα -υπάρχει επιλογή για 5θέσια διάταξη- και ο οδηγός έχει μπροστά του 3 οθόνες. Η ηλεκτροχρωματική γυάλινη οροφή είναι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη, έχοντας τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις.

Αρχικά το μοντέλο θα πωλείται με μπαταρία ιόντων λιθίου (της LG Chem), με την εταιρία να κυκλοφορεί και μια solid state μπαταρία το 2020, που θα έχουν υπερδιπλάσια ενεργειακή πυκνότητα σε σχέση με την μπαταρία ιόντων λιθίου.