Λίγες ώρες πριν ανοίξει η φετινή έκθεση του Detroit, η Infiniti μας παρουσιάζει το Q Inspiration Concept, ένα πρωτότυπο sedan το οποίο φέρει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρίας, Karim Habib:

Το νέο πρωτότυπο της Infiniti θα πάει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική ενός sedan στο επόμενο στάδιο εξέλιξης. Κάνουμε στροφή σε έξυπνα, πιο συμπαγή και λιγότερο ενοχλητικά συστήματα κίνησης και έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια εναλλακτική μορφή με ρέουσες γραμμές.

Με την μεγάλη, μακριά καμπίνα και τις ισορροπημένες αναλογίες και τη μυώδες εμφάνιση, το πρωτότυπο αναδεικνύει μια νέα εποχή για τα μοντέλα της Infiniti.

Το πρωτότυπο διαθέτει ένα περίεργο εμπρός μέρος, όπου αντί της παραδοσιακής μάσκας, υπάρχει μια σειρά από λεπτά κατακόρυφες “λεπίδες”. Δεν είναι γνωστό αν αυτά τα στοιχεία ανοίγουν για την καλύτερη ψύξη του κινητήρα, καθώς ούτε αν θα είναι υβριδικό, είτε αμιγώς ηλεκτρικό.

Αποτελεί τον προπομπό του νέου μεγάλου σεντάν της Infiniti και γενικά έχει αρκετά απλό σχέδιο με ρέουσα οροφή και προεξέχοντα φτερά. Ένας αεραγωγός πίσω από τα μπροστινά φτερά προσθέτει μια sport αίσθηση, με το στρογγυλεμένο πίσω μέρος να χαρακτηρίζεται από στενά φωτιστικά σώματα, που περικλείουν όλο το πλάτος του οχήματος. Οι εξατμίσεις είναι ενσωματωμένες στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα, ενώ η γυάλινη οροφή δημιουργεί μια ευήλια καμπίνα.