Η αγωνιστική ομάδα της Toyota παρουσίασε χθές στο Autosport International show, στο Birmingham της Αγγλίας, την τελευταία έκδοση του Yaris WRC. Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά της Toyota στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally, με την ιαπωνική εταιρία να θέλει να συνεχίσει το επιτυχημένο ντεμπούτο του αγωνιστικού της το 2017, που κατέκτησε την νίκη στους αγώνες της Σουηδίας και Φινλανδίας, καθώς και την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών με τον Jari-Matti Latvala.

Η Toyota παρουσίασε το νέο Yaris WRC, το οποίο διαθέτει αρκετές αναβαθμίσεις, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των μαθημάτων που πήρε η εταιρία κατά την διάρκεια της περασμένης σεζόν.

Ανανεωμένο είναι το αεροδυναμικό πακέτο του εμπρός τμήματος που περιλαμβάνει νέο προφυλακτήρα και φτερά. Αυτές οι αλλαγές στοχεύουν στην εξομάλυνση της αεροδυναμικής ισορροπίας του αυτοκινήτου, προσθέτοντας περισσότερη κάθετη δύναμη εμπρός, ενώ υπάρχουν επίσης αναβαθμίσεις στο σύστημα ψύξης.

Η Toyota διαθέτει φέτος τρεις πολύ δυνατούς συνδυασμούς, καθώς στο bucket του Yaris WRC θα καθίσουν οι Jari-Matti Latvala, ο Ott Tänak, και ο Esapekka Lappi, με συνοδηγούς τους Miikka Anttila, Martin Jarveoga και Janne Ferm αντίστοιχα.