Η VW συμφώνησε να καταβάλει 232 εκατ. δολάρια σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της στον Καναδά που επηρεάζονται από το Dieselgate. Η συμφωνία προβλέπει πληρωμές σε μετρητά σε ιδιοκτήτες περίπου 20.000 οχημάτων 3.0-λίτρων Volkswagen, Audi και Porsche στον Καναδά και υπόκειται στην έγκριση του δικαστηρίου. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησε επίσης να καταβάλει χρηματική ποινή ύψους 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για να κάνουμε τα πράγματα σωστά για όλους τους πελάτες μας με επηρεασμένα οχήματα ντίζελ στον Καναδά,

δήλωσε ο Daniel Weissland, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen Group Canada. Πέρυσι, σε παρόμοιο διακανονισμό στις ΗΠΑ, η VW συμφώνησε να καταβάλει τουλάχιστον 1,22 δισ. δολάρια για να διορθώσει ή να αγοράσει πίσω περίπου 80,000 οχήματα με κινητήρες 3,0 λίτρων.

Συνολικά, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησε να καταβάλει περισσότερα από 25 δισ. δολάρια στη Βόρεια Αμερική, για να αντιμετωπίσει αξιώσεις από τους ιδιοκτήτες, τους περιβαλλοντικούς ρυθμιστές τις ΗΠΑ και τους αντιπροσώπους και να κάνει προσφορές εξαγοράς. Η εταιρεία δήλωσε τον Σεπτέμβριο 2017 ότι είχε διαθέσει 30 δισ. δολάρια για να αντιμετωπίσει το σκάνδαλο. Τον Ιούνιο του 2016, η Volkswagen συμφώνησε να δαπανήσει μέχρι και 10 δισ. δολάρια για να αγοράσει ή να διορθώσει 475.000 οχήματα 2.0 λίτρων ΗΠΑ.

Επίσης, το 2016, η Volkswagen συμφώνησε να ξοδέψει μέχρι και 2,1 δισ. δολάρια Καναδά για να αγοράσει πίσω ή να διορθώσει 105.000 αυτοκίνητά της με 2,0-λιτρους κινητήρες TDI και να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες στον Καναδά. Τον περασμένο μήνα, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας των ΗΠΑ και το Συμβούλιο Αεροπορικών Πόρων της Καλιφόρνια, ενέκριναν μια διόρθωση εκπομπών για 24.000 επιβατικά αυτοκίνητα Audi 3.0 λίτρων. Η εγκεκριμένη επιδιόρθωση συνεπάγεται την αφαίρεση λογισμικού συσκευής που μειώνει την αποτελεσματικότητα του ελέγχου εκπομπών και αντικαθιστά ορισμένα εξαρτήματα. Προηγουμένως, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν μια διόρθωση για 38.000 άλλους πετρελαιοκινητήρες 3,0 λίτρων.