Δες κάθε λεπτομέρεια της McLaren Senna

Σχετικά άρθρα

Πριν ένα μήνα η McLaren παρουσίασε το πρώτο μοντέλο της νέας γενιάς της Ultimate Series, το Senna. Αυτό που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε με τη κωδική ονομασία P15, αποτίει φόρο τιμής στον Βραζιλιάνο θρύλο της F1, Ayrton Senna da Silva, καθώς σύμφωνα με την βρετανική εταιρία, το νέο της μοντέλο είναι το πιο ακραίο, νόμιμο για κυκλοφορία σε δημόσιους δρόμους “αγωνιστικό” αυτοκίνητο που κατασκεύασε ποτέ, κάτι που σημαίνει ότι είναι πιο ειδικό από την P1 GTR.

Στο παρακάτω video του Top Gear μπορείς να δεις αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, με τον Jack Rix να περιγράφει κάθε πτυχή του. Το αυτοκίνητο δεν το λες όμορφο, καθώς αντιπροσωπεύει στο έπακρο την επιτομή της αρχής “form follow function”, σε μια προσπάθεια να έχει ταυτόχρονα μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση, αλλά και μέγιστη ψύξη των μηχανικών μερών.

Είναι εντυπωσιακά ικανό, όπως υποδεικνύουν και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Κάθε μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από carbon, με αποτέλεσμα το Senna να είναι το ελαφρύτερο McLaren, με το συνολικό βάρος να φτάνει μόλις τα 1.198 κιλά στεγνό (χωρίς υγρά). Μηχανικά, χρησιμοποιεί τον ίδιο biturbo 4.0-λιτρο V8 κινητήρα της 720S, αλλά στην συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 80 άλογα παραπάνω, φτάνοντας τα 800, με την ροπή να είναι 800 Nm (+30 Nm σε σχέση με την 720S).

Περισσότερα μπορείς να διαβάσεις εδώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα επόμενα μοντέλα της McLaren θα είναι εμπνευσμένα από την F1

Η McLaren ξεκίνησε το teasing της επόμενης σχεδιαστικής της γλώσσας, με την εταιρία να λέει πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της θα εμπνέεται από...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr